Legyőzték a csíki hokisok a Dunaújvárosi Acélbikákat

Fontos győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a MOL Liga péntek esti találkozóján. Ezzel a hatodik helyért küzdő csapatok közötti különbség három pontra olvadt.

A MOL Liga alapszakaszának utolsó hazai mérkőzését játszotta péntek este a Csíkszeredai Sportklub együttese a Dunaújvárosi Acélbikák ellen. Az egy nappal korábban, a Fehérvár felett, aratott győzelem megadta az alaphangulatot a lelátón is, ahol közel telt ház volt – számolt be a klub.

A csíki játékosok óriási tempót diktáltak, nyomásuknak nem tudott ellenállni a dunaújvárosi alakulat. A 6. percben Tambijevs megszerezte a vezetést. Pár percre rá pedig Bors kékvonalas lökete jött le Duschekről, amelyet Gyagyusko juttatott a ketrecbe. A hazai csapat lendülete nem tört meg Duschek viszont a folytatásban nem hibázott és remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

A második húsz perc egy elhúzódó vendégfölénnyel kezdődött, majd egyenlő létszám mellett is a vendégek domináltak. A kék-fehérek az öltözőben maradtak. Előbb Peterdi hagyott ki egy üres kapus helyzetet, majd Rasulov is elpuskázott egy óriási lehetőséget. A fölény a 26. percben góllá érett: Léránt mattolta Peksát. A bekapott góltól folyamatosan kezdett helyrerázódni a Sportklub és ismételten kezdték felvenni az iramot. A Dunaújváros már nem tudott kibontakozni.

Ez a megállapítás végképp igaz volt az utolsó játékrészre, amikor Artur Oktyabrjov legénysége gyakorlatilag valamire való helyzetnyi lehetőséget sem hagyott a vendégeknek. Érdekes volt, hogy a harmad kezdete előtt lett vége az Újpest-Ferencváros meccsnek, amelyet hatalmas ovációval fogadtak a szurkolók, majd hatalmas éneklésbe kezdtek, amely kitartott a meccs végéig. Az utolsó harmadra a csíkiak lezárták a területeket így Peksának sok dolga nem akadt. Elől voltak helyzetek, de azokat nem sikerült értékesíteni. Az utolsó percre a vendégek szakvezetője lehozta kapusát, de ez sem segített.

A Sportklub megérdemelten húzta be a három pontot és a Fradi vereségének köszönhetően újfent három pontnyi a különbség a két gárda között.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák 2–1 (2–0, 0–1, 0–0)

Gólszerzők: Tambijevs (6.), Gyagyusko (9.), illetve Léránt (26.).

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?