Megbosszulták magukat a kihagyott helyzetek, kikapott a Sportklub

Rengeteg helyzetet hagyott kihasználatlanul a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata csütörtök este az Újpesti TE-vel szemben, amely meg is bosszulta magát. Sila lehúzta a rolót, míg Kiss Ákos a második harmadban lőtt gólja elég volt ahhoz, hogy a vendégek elvigyék a három pontot Csíkszeredából. Ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát a kék-fehér alakulat. Folytatás pénteken a listavezető MAC Budapest ellen.

Kulcsfontosságú mérkőzést rendeztek csütörtök este Csíkszeredában, ahol a jégkorong MOL Liga keretében a Csíkszeredai Sportklub az Újpesti TE-t fogadta. Előbbiek a sorozat rájátszásába jutásért küzdenek, míg utóbbiak a rájátszást érő helyük megerősítésén dolgoznak. A meccs előtt viszont nem volt nagy a pontbeli különbség a felek között. Így egy „vérre menő” csatára volt kilátás.

A közel teltháznyi közönség pedig abban bízott, hogy a kedd este Brassóban erődemonstrációt tartó Sportklubnak sikerül folytatni jó szereplését. A kék-fehérek pedig jól is álltak bele a meccsbe. Azonnal próbára tették Silát, aki viszont állta a sorozatos löketeket. Egy élvezetes oda-vissza harmad volt, amelyben azonban a kapusok nem kellett bravúrokat bemutassanak. Valamivel aktívabb volt a hazai csapat, de ez az eredményjelzőn nem látszott meg.

A második harmadban némiképp fokozta a tempót a hazai csapat, de a vendégek fegyelmezetten védekeztek még emberhátrányban is. Miután a hátrányt túlélték már ők gyakorolhatták a fórjátékot. Moldován kiállításánál Lindgren keveredett a kapu elé, de Peksa bravúrosan védett. A második fórban érdekes módon kontrából találtak be a lilát. A hazaiak három az egyben vezethették a pakkot Silára, de mután a szlovént kiszedték a kapuból a ketrecbe nem sikerült továbbítani a pakkot, amellyel Kiss Á. Iramodott meg és szerezte meg a vezetést. A gól után még jobban rákapcsolt a Sportklub, de sorra maradtak ki a ziccerek. Előbb Berljov lőtte keresztbe a pakkot a kapu előtt, majd Molnár Zoltán lőtte ketté a vasat, hogy végül Berljov szólót rontson.

Az utolsó harmadban igyekezett tartani a fordulatszámot az Oktyabrjov legénység. A négysoros játékról háromra álltak át, de ez sem segített. A kapu előtti passzok nem jöttek össze, vagy az akciókat túlcifrázták a srácok, vagy épp a lehető legrosszabb megoldásokat választották az egyszerűek helyett. Nem is volt csoda, hogy a vendégek okos, türelmes és egyben fegyelmezett játéka meghozza a gyümölcsét. Az utolsó másodpercekre még Peksa lekorcsolyázott, de már ez sem segített.

A Sportklub 120 perce gólképtelen hazai környezetben és olyan csapatok ellen veszített pontokat, akik ellen nem szabadott volna. Ezeket bepótolni pénteken a MAC ellen lehet.

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Egyszerű matematika az egész: egyel többet kell lőni, mint az ellenfél. Sajnos a számtalan lehetőség közül ma egyet sem sikerült értékesítenünk. Nem koncentráltunk eléggé, illetve az utolsó passzok és lövése sem úgy sikerültek, ahogyan kellettek volna. Nem beszélve arról, hogy a szerencse sem pártolt ma hozzánk. A bosszantó az, hogy egyáltalán nem játszottunk rosszul, sőt. Ennek ellenére továbbra is bízunk abban, hogy elérhetjük a rájátszást. Ezért minden megteszünk és a végsőkig fogunk küzdeni.”
Szilassy Zoltán, Újpesti TE: „A legutóbbi mérkőzésünket is, Dunaújvárosban 1–0-ra nyertük meg, akárcsak most. A két 1–0, vagyis az, hogy nem kaptunk gól elképesztő, komoly védekező munkát mutat. A védekező munka a kapus és a mezőnyjátékosok együttes munkájának az eredménye. Igazi csapatmunka volt, fegyelmezettek voltunk, tartottunk magunkat a taktikánkhoz. A legtöbb edző filozófiája a magabiztos védekezés, amibe beletartozik a játéktervben maradás és az alázat és az extrák. Ezek nélkül nem lehet lenullázni egy meccset. Ezért is értékes a győzelem, mert nagyon kreatív légiós sor van az ellenfélnél, akik nagyon veszélyesek. Úgy gondolom, hogy nagyon okosan tartottuk kézben a meccset. Nagyon kritikus voltam az itteni játékvezetéssel eddig, de most kijelenthetem, hogy tökéletesen fújtak. És ezt nem azért mondom, mert nyertünk.”

Eredmények:

  • Brassói Corona-MAC Budapest 0-4 (0-3, 0-1, 0-0)
  • SC Csíkszereda-UTE 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

A tabella:

  • 1.  MAC Budapest             40 28   4   3   5 197- 95  95 pont
  • 2.  DVTK Jegesmedvék     39 26   6   2   5 180-103  92
  • 3.  Fehérvár AV19             39 21   3   3  12 139-114  72
  • 4.  UTE                            41 14   7   4  16 115-114  60
  • 5.  Debrecen                     40 15   3   5  17 118-129  56
  • 6.  Ferencváros                 39 15   2   4  18 134-143  53
  • 7.  SC Csíkszereda           39 11   5   5  18 110-136  48
  • 8.  Dunaújvárosi Acélbikák  41 10   2   5  24 101-142  39
  • 9.  Brassói Corona              38  5   1   2  30  80-198  19

Kimaradt?