Aus. Open: Murray és Raonic csap össze a második elődöntőben

A 2014-es wimbledoni szereplés után második Grand Slam-elődöntőjére készülhet Milos Raonic, aki négy játszmában (6:3, 3:6, 6:3, 6:4) legyőzte Gaël Monfilst az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon (Australian Open). A 13. helyen kiemelt kanadai ellenfele Andy Murray lesz az elődöntőben, a másik ágon Novak Djokovics–Roger Federer meccset rendeznek.

A negyeddöntőig ellentmondást nem tűrően menetelő David Ferrer Andy Murrayvel szemben nem sokáig bírta megingás nélkül: a spanyol második adogatásánál a brit lecsapott, és kihasználta az első bréklabdát, ennek következtében el is vitte az első szettet. Ferrer összeszedte magát a második játszmára, és 3:0-val kezdett, a brit ugyan visszabrékelt, ám a rövidítés után a spanyolé lett a játszma.

Az összecsapáson a harmadik szett hozta meg a döntő fordulatot, Murray egyrészt ismét meglépett 3:1-re, másrészt a szervezők vihar-előrejelzés miatt behúzták a tetőt. Ferrer nem értett egyet a döntéssel, a brit viszont élt a helyzeti és lélektani előnnyel, s a folytatásban egyértelműen kézben tartotta a meccs alakulását, nyert. Murray hatodik alkalommal jutott be az elődöntőbe Melbourne-ben, az előző hat versenyen csak 2014-ben állt meg a negyeddöntőben (Roger Federerrel szemben).

Az első három kiemelt mellett a kanadai Milos Raonic lesz a negyedik elődöntős, aki Stan Wawrinka búcsúztatása után Gaël Monfilsen is túllépett. A franciának csupán két bréklabdája volt a mérkőzésen, ám az egyik kihasználásával elvitte a második szettet, azon kívül azonban a kanadai dominált, így a 2014-es wimbledoni torna után életében másodszor jutott be egy Grand Slam-torna elődöntőjébe.

„Csodálatos ez az érzés. A tenisz folyamatosan növekszik Kanadában, megtiszteltetés e fejlődés részesének lenni. Nagy öröm itt játszani, ezelőtt a közönség előtt. Murray ellen nagy kihívás lesz pályára lépni, elsősorban magamat kell majd legyőznöm” – mondta a győzelme után Raonic.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (44 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

  • Murray (brit, 2.)–Ferrer (spanyol, 8.) 6:3, 6:7, 6:2, 6:3
  • Raonic (kanadai, 13.)–Monfils (francia, 23.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

  • Djokovics (szerb, 1.)–Federer (svájci, 3.) – csütörtök, 10.30) 
  • Murray (brit, 2.)–Raonic (kanadai, 13.) – péntek, 10.30

Kapcsolódók

Kimaradt?