Aus. Open: 22-22-es állásról indul az álomelődöntő

Álomelődöntőre készülnek az Australian Openen, hiszen Novak Djokovics és Roger Federer is bejutott a legjobb négy közé a saját ágán – a szerb Nisikori Keit, míg a svájci Tomás Berdychet búcsúztatta három szettben.

Roger Federer három játszmában legyőzte a hatodik kiemelt cseh Tomás Berdychet. A svájci kiválóság az első szettet tie-breakben nyerte meg – bár fogadóként már 5:4-nél is volt játszmalabdája –, a másodikat 34 perc alatt könnyedén, míg a harmadikat 0:2-ről felállva. Az utolsó szettben 4:4-nél Berdych három bréklabdát hárított, ám a negyediket már nem tudta.

Federer sorozatban ötödször győzte le Berdychet, az ezt megelőző két Grand Slam-meccsüket viszont a cseh játékos nyerte meg. A négyszeres Australian Open-győztes svájci a 12. elődöntőjére készülhet Melbourne-ben – a múlt évet leszámítva 2004 óta mindig bejutott a legjobb négy közé, ám a döntőbe 2010 óta egyszer sem.

A címvédő Novak Djokovics három sima szettben megverte a japán Nisikori Keit, akivel Grand Slam-tornán legutóbb a 2014-es US Open elődöntőjében találkozott, amikor négy játszmában kikapott.

A szerb klasszis ezúttal semmit nem bízott a véletlenre, az első szettet 32 perc alatt megnyerte, a másodikban öt bréklabdát hárított és kétszer elvette a japán adogatójátékát, míg a harmadikban brékhátrányból (1:3) fordított. Az ázsiai játékos kilenc nyerővel többet ütött, mint a világelső (31–22), viszont kétszer annyi ki nem kényszerített hibát (54–27) vétett.

Djokovics a hatodik elődöntőjére készülhet az Australian Openen, amelyet korábban mindig megnyert, ha bejutott a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért a négyszeres győztes svájci Roger Federerrel találkozik, akivel korábban 44-szer csapott össze, a mérleg teljesen kiegyenlített (22–22). Tavaly nyolcszor játszottak, ötször Djokovics győzött.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (44 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

  • Federer (svájci, 3.)–Berdych (cseh, 6.) 7:6, 6:2, 6:4
  • Djokovics (szerb, 1.)–Nisikori (japán, 7.) 6:3, 6:2, 6:4

Szerdán játsszák

  • Monfils (francia, 23.)–Raonic (kanadai, 13.)
  • Ferrer (spanyol, 8.)–Murray (brit, 2.)

Kapcsolódók

Kimaradt?