A román himnuszt fütyölték ki a Rapid szurkolói a Sepsi SIC elleni mérkőzésen

Félresikerült szombaton az a bosszú, amit a Bukarest Rapid női kosárlabdacsapatának szurkolói forraltak a Sepsi SIC játékosai ellen a Sepsiszentgyörgyön történt incidensek miatt.

A fővárosiak azt akarták megtorolni, hogy a háromszéki városban a bajnokság korábbi fordulójában a helyi sportcsarnokban kifütyülték a vendégcsapat Kolozsvári U-t, mert nem adta meg a kellő tiszteletet a székely himnusznak.

A sport.ro beszámolója szerint a Rapid és Sepsi SIC mérkőzésén a fővárosi klub szurkolóinak kemény magja volt jelen a lelátókon. Nagyjából ugyanazok a drukkerek, akik a Rapid futballcsapatának meccsein megadják az alaphangulatot.

Ezt tették a kosármérkőzés előtt is: durva magyarellenes üzeneteket skandáltak román zászlókat lobogtatva. „Románia a mi országunk, lepisiljük a ti Magyarországotokat” – harsogtak a lelátók, amikor a sepsiszentgyörgyi lányok kifutottak a pályára.

Amikor a mérkőzés előtt felcsendültek a román himnusz első akkordjai (a videón a harmadik perc elején), a túlbuzgó rapidosok fütyülni kezdtek. Tévedésből azt hitték, hogy a székely himnuszt hallják – számolt be a sport.ro. A Deșteaptă-te române elhangzása alatt a Sepsi Sic játékosai tiszteletteljesen a román zászló felé fordultak, idegenlégiósaik pedig láthatóan nem értették, hogy mi ütött a közönségbe.

Hogy a lúd legyen kövér, a mérkőzés elkezdése után a Rapid szurkolóinak eszükbe juthatott valami régebbi belső konfliktusuk, mert megfeledkeztek arról, ami a pályán történik, és verekedni kezdtek egymással. Georgian Enache csendőrségi szóvivő szerint a kemény mag „két frakciója” csapott össze. Negyven szurkolót kivezettek a sportcsarnokból és igazoltatták őket.

A mérkőzés a székelyföldiek fölényes győzelmével ért véget: a Sepsi Sic 86-31-re verte a Bukaresti Rapidot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?