„Amúgy is magyarul énekeltek, nem értjük, hogy mit”

„Semmi közünk ahhoz, hogy a román himnusz lejátszása és a mérkőzés kezdete közötti - bemelegítésre szánt - 3 perc alatt mit énekelnek a szurkolók. Amúgy is magyarul énekeltek, nem értjük, hogy mit” – fogalmazott Horia Păun, a Román Kosárlabda Szövetség (FRB) elnöke a keddi Sepsi SIC–Kolozsvári U női kosárlabda mérkőzésen történtekkel kapcsolatban. 

Mint írtuk, a vendégcsapat játékosai edzőjük, a bosnyák nemzetiségű Dragan Petricsevics utasítására „nem álltak vigyázzban” a találkozó előtt akkor, amikor a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokot megtöltő közönség a székely himnusz éneklésébe kezdett. 

A kolozsváriak gesztusa rendkívül felháborította a szentgyörgyi szurkolók kemény magját, amely a mérkőzés teljes lefolyása alatt nemtetszésének adott hangot.

​„A szövetségnek ebbe nincs beleszólása, a vendégcsapat döntése, hogy a rendelkezésére álló 3 percet mivel tölti ki. Sepsiszentgyörgyön mindig ez szokott történni, s amúgy is nem a kolozsváriak voltak az elsők, akik nem álltak vigyázzba a szurkolók éneke alatt – mondta Horia Păun. – Szerintem ez nem himnusz, csak a szurkolók éneke, amely nagyon szép hangulatot teremt kedvenceik számára”.

A mérkőzést amúgy 93-57-re a Sepsi SIC nyerte meg, amely tizenhét forduló után 30 ponttal vezeti a tabellát. A Kolozsvári U 23 ponttal az 5. helyen áll. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?