Nem megy a célba lövés Borboly Csabának, de a biatlont támogatja

A hargitafürdői biatlonpályára látogatott pénteken Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke Tófalvi Évával együtt lőtt célba, nem nagy sikerrel – számolt be az önkormányzat sajtóirodája.

A politikus Becze István megyei tanácsos kíséretében látogatott ki a biatlonpályára, ahol javában zajlott az edzés, a sportolók a szombat–vasárnapi sílövő-Hargita-kupára készültek. A helyszínen volt Tófalvi Éva biatlonista is, aki elmondta, nagy szüksége volt a megyei tanács támogatására, amelyet a Csíkszeredai Sportklubon keresztül kapott, mivel az nagyban segíti a felkészülését.

A megyeelnök, a megyei tanácsos és a biatlonista a pályán „összemérték erejüket”: célba lőttek 10-10 golyóval. A két politikus nem talált célba, a megyeelnöknek is csak egy pillanatig volt sikerélménye, amikor azt hitte, hogy egyik lövése talált, de rögtön kiderült, hogy Tófalvi Éva „segített”, szomszédja céltábláját találva el, természetesen szándékosan.

Borboly Csaba kijelentette: a biatlonosok növelik a térség hírnevét, és a Márton Simon edző tanítványaként versenyző Tófalvi Éva Székelyföld leghíresebb diplomatája, éppen ezért e sportág mellé kell állni, és nagy figyelmet kell szentelni annak, hogy minél több gyermek sportolhasson.

„Gratulálok az ez évi eredményekhez, és azt kívánom, ezentúl is minél gyakrabban láthassuk Tófalvi Évát a televízió képernyőjén jó eredményekkel. Sok székelyföldi fiatalnak életpályát jelenthet e sportág. Ugyanakkor arra ösztönzök mindenkit, hogy ha teheti, jöjjön Hargitafürdőre síelni, itt most van hó, mégpedig jó minőségű, érdemes ide látogatni” – nyilatkozta a megyeelnök.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?