EURO-2016 - Storck örül a sorsolás eredményének, Dzsudzsák is értékelt

Bernd Storck szövetségi kapitány örül, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Portugáliát, Ausztriát és Izlandot kapta csoportellenfélül a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság szombati sorsolásán.

A német szakvezető Párizsban az M4 Sport kamerája előtt úgy vélekedett, hogy Magyarország nehéz csoportba, erős ellenfelek közé került, ennek ellenére - mint mondta - örül a riválisoknak.

Gyorsértékelésében Storck hangsúlyozta, a torna remek alkalom a magyar labdarúgók számára, hogy jó játékkal megmutatassák magukat a világnak, illetve tapasztalatot szerezzenek. Hozzátette: a magyar együttesnek semmi vesztenivalója nincs az F csoportban.

Az esetleges továbbjutással kapcsolatban leszögezte: ilyen távlatokban még nem gondolkozik. A Portugáliával szembeni találkozóról elmondta, hogy biztosan nehéz meccs lesz, ugyanakkor kiváló lehetőség, mert többek között Cristiano Ronaldo ellen is szerepelhetnek a magyarok. Izlanddal kapcsolatban a kapitány részéről elhangzott, hogy nagyon jól játszott a selejtezőcsoportjában, ezért minden bizonnyal veszélyes ellenfél lesz az Európa-bajnokságon is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a klubok szerepét hangsúlyozta a sorsolás után.

"Örülni kell, hogy itt vagyunk. A csoportunk lehetett volna könnyebb, de nehezebb is" - szögezte le Csányi Sándor, aki szerint a felkészülés legalább annyira fontos lesz, amilyen a sorsolás volt. "A szövetség továbbra is minden segítséget megad a válogatottnak, remélem, a klubok is így tesznek."

Kifejtette: reményei szerint Bernd Storck együttese továbbjut az F csoportból, de legalábbis tisztességesen helytáll. Csányi úgy fogalmazott: Portugáliától és Izlandtól is tartania kell a magyar együttesnek.

"Az osztrák szövetség elnökével már beszéltem, és szóba került, hogy az elmúlt években nem sikerült megszerveznünk egy barátságos meccset, de a sors most összehozott minket" - mesélte az MLSZ elnöke.

Dzsudzsák szerint bárki ellen lehet esélyük

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs szerint amennyiben a norvégok elleni pótselejtezőn látott küzdőszellemmel lépnek pályára az Európa-bajnokságon is, akkor bárki ellen lehet esélyük.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának nyilatkozva Dzsudzsák úgy vélekedett: örülhetnek, hiszen nem a legerősebb csoportba kerültek szombaton, amikor Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal sorsolták azonos négyesbe a magyar csapatot Párizsban.

"Ettől függetlenül nem érdemes belemenni az esélylatolgatásba. Nem kell tartanunk az ellenfeleinktől, a portugálokon kívül nincsen olyan csapat köztük, amely tele lenne tűzdelve világsztárokkal" - szögezte le Dzsudzsák.

A török Bursaspor légiósa szerint reálisan nézve mindhárom csoportellenfél előrébb tart a magyaroknál, de azt gondolja, ha mindannyian azt az akaratot és azt a formát hozzák Franciaországban, amit a norvégok elleni két meccsen, és azzal a küzdőszellemmel lépnek pályára az Eb-n is, akkor bárki ellen lehet esélyük.

A csapatkapitány hangsúlyozta, a magyarok számára óriási lehetőség a franciaországi tornán való szereplés, és ki kell hozniuk a meccsekből a legtöbbet, de közben fontos, hogy meg tudják élni, hogy az Eb-n lépnek pályára.

"Az a fontos, hogy júniusra az egész csapat csúcsformába kerüljön, és akkor remélhetőleg sikerül meglepetéseket okoznunk" - mondta Dzsudzsák.

Fiola Attila, a válogatott és a Puskás Akadémia jobbhátvédje úgy fogalmazott: jó csoportba kerültek, alighanem előzetesen sokan aláírták volna ezt a beosztást.

"Az első két kalapból azt a két válogatottat kaptuk, amelyiket szerettük volna, a negyedik kalapos ellenfelet, Izlandot azért el tudnám cserélni egy kedvezőbb riválisra. Aki reálisan látja az erőviszonyokat, az tisztában van azzal is, hogy mindhárom csoportellenfél nagyon erős és a selejtezőkben ezt mindannyian be is bizonyították" - mondta Fiola.

Az F csoport csapatainak bemutatása

    Portugália:
    -----------
kvalifikáció: a selejtező I csoportjának győzteseként jutott ki az Eb-re
eddigi Eb-szereplések: 6 (1984, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012)
legjobb eredmények: Eb-ezüstérem (2004), vb-bronzérem (1966)
FIFA-világranglista: 7.
szövetségi kapitány: Fernando Santos (2014 szeptembere óta)

    Ausztria:
    ---------
kvalifikáció: a selejtező G csoportjának veretlen győzteseként jutott ki az Eb-re
eddigi Eb-szereplések: 1 (2008 - házigazdaként)
legjobb eredmények: vb-bronzérem (1954), Eb-csoportkör (2008)
FIFA-világranglista: 10.
szövetségi kapitány: Marcel Koller (svájci, 2011 októbere óta)

    MAGYARORSZÁG:
    -------------
kvalifikáció: a selejtező F csoportjának 3. helyezettjeként pótselejtezőn vívta ki a részvételt a Norvégia felett aratott kettős győzelemmel
eddigi Eb-szereplések: 2 (1964, 1972)
legjobb eredmények: vb-ezüstérem (1938, 1954), Eb-bronzérem (1964)
FIFA-világranglista: 20.
szövetségi kapitány: Bernd Storck (német, 2015 júliusa óta)

    Izland:
    -------
kvalifikáció: a selejtező A csoportjának 2. helyezettjeként jutott ki az Eb-re
eddigi Eb-szereplések: újonc
legjobb eredmények: -
FIFA-világranglista: 36.
szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck (svéd, 2011 októbere óta)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?