EURO-2016: fél évük van a magyar focistáknak a „Szép Játékkal” ismerkedni

A magyar labdarúgó-válogatott játékosai alig pár nappal a vasárnapi kijutást követően máris kipróbálhatták a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokság hivatalos labdáját, a Beau Jeu-t (Szép Játék).

Az adidas MTI-hez eljuttatott szerdai közleményéből kiderült, hogy a résztvevő válogatottak november végéig megkapják az Eb-labdákat, így a játékosoknak hat hónapjuk lesz arra, hogy ismerkedjenek velük. A magyar válogatott tagjaival az adidas már most megismertette az új modellt.

"Ami a 2016-os Európa bajnokság hivatalos labdáját illeti, kapusként a legfontosabb, hogy minél kiszámíthatóbb legyen, ne szitáljon a levegőben. Az első tapasztalatok szerint ez a labda kezelhető és stabil, de alapvetően nagyon gyors. Öröm lesz vele, ennyi idő után nagy tornán játszani. Nagyon várom!" - számolt be első benyomásairól Bogdán Ádám, a nemzeti együttes Liverpoolban futballozó hálóőre.

Lovrencsics Gergő szerint megfelelő a súlya a labdának, így gyorsat és erőset lehet vele lőni, kinézete pedig visszafogott, letisztult, ami nagyon tetszik neki. "Remélem, hozzásegít minket minél több magyar gólhoz Franciaországban" - mondta a Lech Poznan támadója.

A gyártó adidas 18 hónapon keresztül tervezte a november 12-én bemutatott Beau Jeu-t. A szakemberek megtartották a 2014-es világbajnokságon használt Brazuca legjobb tulajdonságait, de fejlesztettek a tapadásán és a repülés közbeni láthatóságán. A két modell egyébként ugyanolyan formájú panelekből áll össze, mivel a 2014-es innováció nagyon népszerűvé vált a játékosok körében. A dizájnban, ahogy a korábbi években, ezúttal is a rendező ország színei a meghatározóak.

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után szerepelhet ismét a kontinensviadalon.

Kimaradt?