Megvan Hosszú Katinka hatodik aranyérme is

Hosszú Katinka a 200 méter vegyes után 50 méter háton is aranyérmet nyert az izraeli Netánjában zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság szombati versenynapján. Ez a hatodik elsősége az idei kontinensviadalon.

Hosszú 50 méter háton sem engedett senkit maga elé, s 26.13 másodperccel nyert. A magyar klasszisnak 25 méteres medencében ez volt a 10. aranyérme, rövidpályás pályafutása egészét tekintve pedig a három ezüsttel és két bronzzal együtt 15. Eb-medálját ünnepelhette. A nap utolsó egyéni döntőjében elért sikere azt is jelenti, hogy a három vegyesszám után mindhárom hátúszó számban is ő lett az Európa-bajnok Netánjában.

"Na ez az a verseny, amiben nincs semmi taktika, csak pörkölés. Nem is éreztem semmit, csak mentem, a végén meg kerestem magam a táblán, hogy hányadik is lettem - nyilatkozta a honi sportági szövetség Facebook-oldalán Hosszú Katinka. - Nagy boldogság, hogy ez is sikerült... Hatból hat, azért ez nem rossz, ugye?"

A 200 méteres mellúszás londoni olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel, aki fő számában ezüstérmet nyert az Eb-n, a szombati 100-as döntőben ötödikként ért célba 57.45 másodperccel. Az elődöntős magyarok közül sem Szilágyi Liliánának, sem Joó Sárának nem sikerült a döntőbe kerülnie 100 méter pillangón, előbbi a 10. (57.99 mp), utóbbi pedig 12. (58.02) lett.

A magyar csapat változatlanul vezet a nemzetek éremgyűjtő vetélkedésében, az utolsó versenynap előtt 10 arannyal és 2 ezüsttel áll a táblázat élén. 

Kapcsolódók

Kimaradt?