Klicsko nem hagyja annyiban: visszavágót kér Furytól

Vlagyimir Klicsko él opciós jogával, és visszavágót kér Tyson Furytól, aki szombaton megfosztotta őt nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címeitől.

A 39 éves ukrán bokszoló Düsseldorfban egyhangú pontozással kapott ki a 27 éves angol sportolótól, akivel korábban olyan szerződést kötött, mely szerint Fury köteles visszavágót adni neki sikere esetén - már amennyiben Klicsko erre igényt tart.

A szombatig 2006 áprilisa óta világbajnok, és 2004 áprilisától veretlen Klicsko a meccs után még nem nyilatkozott egyértelműen, ám szerdán, a hivatalos honlapján bejelentette, kéri a visszavágót.

"Néhány rövid éjszaka után már tudom, hogy meg kell mutassam,sokkal jobb vagyok annál, mint amit szombaton nyújtottam.Az újabb bukás nem opció" - írta a nehézsúlyt egy évtizede uraló sportoló.

A másik oldalról a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) újdonsült világbajnokának edzője - és egyben nagybátyja -, Peter Fury kommentálta a hírt: "Ez szerepelt a szerződésben, és nagyon örülünk, hogy élhetünk az újabb lehetőséggel."

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?