Klicsko a veretlen Fury ellen teszi kockára címeit

Vlagyimir Klicsko, a Boksz Világszövetség, a Nemzetközi Bokszföderáció és a Boksz Világszervezet nehézsúlyú világbajnoka októberben Düsseldorfban a veretlen angol Tyson Fury ellen teszi kockára legközelebb címeit.

A hírt a 26 éves Fury mérkőzésszervezője jelentette be, majd Klicsko Twitter-oldalán írta meg, hogy a megállapodás megszületett az október 24-én sorra kerülő találkozóról. A 39 éves ukrán sztárnak ez lesz a 28. címvédő összecsapása, ami rekord a nehézsúlyban.

Klicsko (64 győzelem, 3 vereség), aki 11 éve nem veszített mérkőzést, legutóbb áprilisban lépett kötelek közé, amikor Bryant Jenningset győzte le egyhangú pontozással.

Kihívója 24 mérkőzést vívott eddig a profik között, s ezek mindegyikét megnyerte. Fury márciusban a német Christian Hammert verte legutóbb, s ezzel megvédte Európa-bajnoki övét és megszerezte a WBO nemzetközi bajnoki címét is.

Fury a Twitter-oldalán már a rá jellemző módon üzenget ellenfelének, azt írta ki: „Klicsko, ez az arc, amelyre életed hátralévő részében emlékezni fogsz, a srácé, aki kilapított”.

Kapcsolódók

Kimaradt?