Anghel Iordănescu marad a román válogatott szövetségi kapitánya

A Román Labdarúgó Szövetség szerződést hosszabbított Anghel Iordănescuval, így ő fogja irányítani a válogatottat a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon.

A szerződéshosszabbítást Răzvan Burleanu, a szövetség elnöke jelentette be pénteken Bukarestben egy sajtótájékoztatón. Közölte, hogy már korábban szóban megállapodásra jutott Iordănescuval a folytatásról, de csak pénteken írták alá a papírokat. A szerződéshosszabbítás az Európa-bajnokság végéig szól.

Bejelentette, hogy a keddi, Olaszország elleni 2-2-es döntetlennel végződött barátságos mérkőzés után további felkészülési meccseket próbálnak szervezni, és közölte, hogy márciusban Románia Spanyolországgal fog megmérkőzni.

A 65 éves Iordănescut tavaly októberben nevezték ki ismét román szövetségi kapitánynak, miután közös megegyezéssel felbontották Victor Pițurcă korábbi szakvezető szerződését, mivel utóbbi távozni akart a válogatottól. Iordănescu korábban kétszer vezette a román válogatottat, először 1993 és 1998, majd 2002 és 2004 között.

Románia a csoportelső Észak-Írország mögött, Magyarországot megelőzve jutott ki a franciaországi Európa-bajnokságra.

Kapcsolódók

Kimaradt?