Anghel Iordănescu vén fejjel Carlo Ancelottitól „lopná el a szakmát”

Anghel Iordănescu szövetségi kapitány kezdeményezésére külföldi tanulmányútra küldi a válogatott edzői stábjának tagjait a Román Labdarúgó-szövetség (FRF).

Maga Iordănescu kapitány Carlo Ancelotti és a Real Madrid edzésmunkáját figyelheti meg a közeljövőben, Ionuț Badea pályaedző José Mourinho és a Chelsea módszereiből igyekszik okulni február utolsó hetében. Viorel Moldovan és Daniel Isăilă úticélja egyelőre nem ismert.

„Guardiola munkáját már tanulmányozhattam közelebbről, Ranieritől is elleshettem dolgokat, Mourinhóra pedig azért vagyok kíváncsi, mert egy vérbeli futballforradalmár – idézi a ProSport sportlap Badeát. – Megkaptam Londonból a megerősítést, és bár még nem ismerem a pontos programot, biztos, hogy lesz alkalmam személyesen konzultálni Mourinhóval."

Mint ismert, Románia az első helyen áll az F-csoportban a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjében. A magyar válogatottal – még Victor Pițurcă irányításával – 1–1-et játszott Bukarestben, a visszavágó szeptember 4-én lesz Budapesten.

https://www.youtube.com/watch?v=sGICGq0gFbI

 

Kimaradt?