Bernd Storck marad a magyar kapitány a foci-Eb végéig

Az Európa-bajnokság végéig Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Bernd Storck német edző és szakmai stábjának új megbízatása a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság végéig szól, de a további együttműködés is lehetséges – közölte a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hétfői sajtótájékoztatóján Csányi Sándor elnök.

Csányi Sándor szerint az UEFA-tól 12 millió eurót kapnak a sikeres kvalifikációért, ennek harmadát a játékosok és a stábtagok kapják meg prémiumként. Összesen 75 játékos és három stáb volt érdekelt az elmúlt időszakban.

Bernd Storck örömét fejezte ki, hogy folytathatja azt az utat, amit elkezdett, és megköszönte az MLSZ vezetésének bizalmát. „Voltak nehéz döntéseim, amelyek nem voltak mindenki számára egyértelműek, de elnök úr végig bátorított, hogy úgy folytassam a munkámat, ahogyan én akarom. A tegnapi sikert megérdemelte a magyar labdarúgás, az MLSZ és mindenki, aki erőfeszítéseket tett a létrejöttéért. Amit elértünk, az a kezdet, semmi több. Még több munkára van szükség, nyitottabbnak kell lennünk, adott esetben a határon túlra is figyelnünk, megnézni, hogyan dolgoznak más országokban, milyen a profizmus, miként fejlesztik a játékosokat. Szükség van változtatásokra: profibban, strukturáltabban, egyénre szabottabban dolgoznunk a jövőben - fogalmazott a kapitány.

Kapcsolódók

Kimaradt?