Magyarország 44 éves szünet után ismét ott lesz az Európa-bajnokságon

Az oslói 1-0-s győzelem után a magyar labdarúgó válogatottat 90 perc választja el a jövő évi franciaországi Eupa-bajnokságon való részvételtől.

A KEZDŐCSAPATOK
MAGYARORSZÁG: Király Gábor – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás – Nagy Ádám, Elek Ákos – Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László, Lovrencsics Gergő – Priskin Tamás. Szövetségi kapitány: Bernd Storck

NORVÉGIA: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Aleesami – Skjelbred, Tettey, Johansen, Elyounoussi – Ödegaard, Henriksen. Szövetségi kapitány: Per-Mathias Högmo

A himnuszok után egy perces csenddel emlékzetek a párizsi merényletek áldozataira. A magyar szurkolók vastapsra módosították a csendet.

Jó hír a határon túli magyarok számára, hogy az oslói odavágóhoz hasonlóan a Groupama Arénában rendezett összecsapást is élőben lehet követni a magyar köztévé internetes oldalán.

21.45: megkezdődött a mérkőzés

6. perc - a játék eddigi képéből azt lehet kiolvasni, hogy Bernd Storck tanítványai számára fontos az óvatosság. Nem volt kezdeti nagy roham.

A hangulat félelmetes, 21 ezer magyar szurkoló teremt remek hangulatot.

11. perc - a mérkőzést közvetítő M4 riportere már most számolja a perceket.

14. perc - Priskin Tamás k...va nagy gólt ragasztott a norvég kapuba. Magyarország-Norvégia 1-0! Összesíttésben 2-0! A passzt Kádártól kapta, kicselezte védőjét, majd jobbal 15-ről félelmetes gólt lőtt.

17. perc: - lekódolták az M4 adását interneten. Kénytelen kelletlen átkapcsolunk a DigiSport 1-re.

25. perc - ismét elérhető az M4 az interneten. Milyen alkudozások folynak a háttérben?

27. perc - a norvégoknál van többet a labda, a statisztikusok szerint 58-42 a labdabirtoklási "eredmény". Ebben a percben egy óriási vendéghelyzetet is feljegyezhetünk: Aleesami lő kapura az ötös bal sarka elől, miután háromszögez Henriksennel, de Lang odacsúszik, Király meg jobbra vetődve hatalmasat véd!

35. perc - még tíz perc van hátra az első félidőből. A norvégoknak még mindig két gólt kellene lőniük ahhoz, hogy elüssék a magyarokat a továbbjutástól.

37. perc - az odavágó magyar hőse, Kleinheisler pontos átadását Lovrencsics fejeli kicsit a bal kupufa mellé.

40. perc - villámgyors három emberes kontrát vezetett a magyar válogatott, Dzsudzsák, Kleinheisler és Priskin futotta keresztül a pályát. A gólszerző kisodródott helyzetből lőtt kapura, de blokkolták.

45. perc - norvég kapufa! Ödegaard szögletét Hovland fejeli a bal kapufa tövére.

1 percet hosszabbít a játékvezető.

Szünet.

A magyar válogatott 45 percre van attól, hogy kiharcolja részvételét a franciaországi Európa-bajnokságra.

A mérkőzést 22186-on nézik a helyszínen.

22.45: megkezdődött a második félidő. Mindkét edző cserél: a magyar oldalon Pintér Ádám váltja Eleket. A norvégoknál kettős csere: Elyounussit Marcus Pedersen, Ödegaardot Pal André Helland váltja.

49. perc - Helland szabadrúgása veszélyesen csavarodott befelé, de szerencsére senki sem piszkált bele. Hovland nagyon közel állt hozzá.

51. perc - nagyon jönnek a norvégok, a magyar harciasság mintha egy kicsit az öltözőben maradt volna. A szurkolók érzik a bajt és újult erővel biztatják kedvenceiket.

56. perc - eltelt 11 perc a második félidőből is. A norvégok feltettek mindent egy lapra és hullámokban rohamoznak.

58. perc - Dzsudzsák megindult baloldalt, átcsavarta magát két védőn és befele megindulva a 16-os sarkáról ellőtte a labdát. Kapufa!

62. perc - Böde Dániel váltja a magyar gólszerzőt, Priskin Tamást. Megérdemelt a vastaps.

64. perc - Lovrencsics beadása kicsit magas volt az amúgy toronymagas Bödének, aki testi erejét nem fékezve betolta a kapuba ellenfelét.

66. perc - Bődével meg fog gyűlni a vendégek baja, a Fradi beállósát csak szabálytalanul tudta visszatartani Forren. Sárga.

71. perc - színvonalas magyar védekezést láthatunk. De még ugyanebben a percben óriási magyar helyzetet is láthattunk: Dzsudzsák három gyönyörű csel után 17-ről a bal alsó felé lő, de Nyland nagyot védett.

75. perc - Kleinheisler helyére érkezik Németh Krisztián.

77.perc - Pedersen lövését Király fenomenálisan védi. Ez nagyon kellett.

Még 11 perc van hátra a meccsből. 1986 után először vehet részt világversenyen a magyar labdarúgó válogatott, ha nem változik az eredmény.

80 perc - harmadik norvég csere, Berget áll be Skjelbred helyére.

82. perc - ELDŐLT!!! Magyarország ott lesz a franciaországi Eb-n! Henriksen öngóljával 2-0 az eredmény, összesítésben 3-0. Innen már nem lehet felállni.

87. perc - Henriksen betalált a másik kapuba is, 2-1.

Erre aztán tényleg miért volt szükség? A mérkőzés utolsó 10 percét lekódolta a magyar köztévé. Ismét visszakapcsoltunk a DigiSportra.

Három percet hosszabbított a spanyol játékvezető.

Vége, magyar győzelem!

A magyar válogatott legutóbb nagy nemzetközi tornán 29 esztendeje, az 1986-as világbajnokságon vett részt. Európa-bajnokságon utoljára 1972-ben járt a magyar nemzeti tizenegy, akkor még négy résztvevővel rendezték a tornát!

Így szól több mint húszezer szurkoló torkából a magyar himnusz.

Kapcsolódók

Kimaradt?