Óriási lépést tett a magyar válogatott a 2016-os Eb felé

Az újonc Kleinheisler László góljával jutott lépéselőnyhöz a magyar labdarúgó válogatott Oslóban a jövő évi franciaországi rendezésű Európa-bajnokság pótselejtezőjének első mérkőzésén. A Norvégia elleni visszavágót vasárnap este rendezik 21.45 órai kezdettel a budapesti Groupama Arénában.

Bernd Storck tanítványai rendkívül motiváltan futottak ki az Ullevaal stadion gyepére, a magyar játékosok fekete karszalaggal emlékeztek a csütörtökön reggel elhunyt volt válogatott kapusra, Fülöp Mártonra.

Az első percekben a skandináv rohamok megállítására koncentráltak a magyarok, Királynak óriásit kellett védenie a 3. percben. A játék képe az első negyedóra után egyenlítődött ki, elsőként a későbbi gólszerző, Kleinheisler László tesztelte Nyland reflexeit.

A mérkőzés a 26. percben vett váratlan fordulatot, amikor egy jobbról érkező Fiola-passzt a 16-os elől Elek az újonc Kleinheisler elé játszott laposan, aki ballal, kissé jobbról, mintegy 14 méterről a túlsó alsóba tekert. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gólhoz nagyon kellett Nyland potyázása is.

A magyar találat után vérszemet kaptak a norvégok, akik teljesen beszorították a vendégeket. A skandinávok főleg beadásokkal próbálkoztak, amiket a szilárdan álló magyar védelem, élen Guzmiccsal rendre kifejelt.

A folytatásban sem változott a játék képe, teljesen beszorult a magyar csapat. Szinte csak az volt a kérdés, meddig bírja a magyar védelem a nyomást. Azonban hiába záporoztak a beadások Király kapuja elé, hiába rohamoztak a norvégok, egyszerűen nem találtak rést a vendégek hátsó alakzatán, sőt az egész második félidő egyetlen magyar kontrájának végén Dzsudzsák ziccerben a kapusba lőtte a labdát. Ennek ellenére szinte "feltörte a kapu a magyarok hátát", egy ízben Fiola a gólvonalról mentett, de aztán kicsit enyhült a nyomás.

A mérkőzés utolsó perceiben aztán megint nagyon beszorult a magyar válogatott, Johansen lövését Király Gábor védte bravúrosan, a csereként beálló Helland pedig a kapufára fejelte a labdát, amit Kádárnak sikerült szögletre mentenie.

Cikkünk frissül

 

Kapcsolódók

Kimaradt?