Megkezdődött az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia

Szombat reggel Kolozsvár főterén megnyitották az első Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiát, félezer résztvevő diák és tanár jelenlétében.

Az esemény szellemiségének megfelelően interaktív megnyitó zajlott le: a színpadról elhangzó instrukciók szerint fekvőtámaszt, guggolást kellett végezni, de még a felvételeket készítő drónt is megtapsoltatták az erdély számos középiskolájából érkező diáksereggel.

A megnyitón Horváth Anna, a város alpolgármestere, Vákár István, a Kolozs megyei tanács alelnöke, Bodor László, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, Virág Erzsébet, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének közép-erdélyi elnöke és Grabán Zsolt főszervező köszöntötte, ellátva a sportra kész fiatalokat tanácsokkal, bíztatással, jókívánságokkal.

Mint korábban megírtuk, a rendezvényre 11 megye 27 iskolája nevezett be, akik öt sportágban mérhetik össze magukat, ez a röplabda, a kézilabda, az atlétika, a futball és a kosárlabda.

A Sportolimpia szervezője az RMDSZ, partnerségben a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével (RMPSZ), a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozásával (TTOT) és a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Testnevelés és Sport karával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?