Vereséggel kezdték a 2018-as vb-selejtezőt a dél-amerikai nagykutyák

Az argentin és a brazil labdarúgó-válogatott is vereséggel kezdte a 2018-as oroszországi világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatát.

A sérült Lionel Messi nélkül felálló vb-ezüstérmes argentinok ráadásul hazai közönség előtt, Buenos Airesben kaptak ki. A vendég ecuadori csapatban Frickson Erazo és Felipe Caicedo volt eredményes a 81. és a 82. percben. A vendéglátók együttesében az első félidőben megsérült Sergio Agüero, akit a 23. percben le kellett cserélni. A Manchester City csatára a bal combját fájlalta, helyére Carlos Tevez állt be.

A brazilok - akiknél Neymar eltiltás miatt nem léphetett pályára - Chilében kaptak ki. A hazai együttes végig nagy tempót diktált, s Eduardo Vargas a 72. szerezte meg a vezetést, majd Alexis Sanchez a 89.-ben állította be a végeredményt.

Az uruguayiak viszont két legjobb csatáruk, a szintén eltiltott Luis Suárez és Edinson Cavani nélkül is begyűjtötték a három pontot Bolíviában.

Vb-selejtezők, Dél-Amerika, 1. forduló:

  • Chile-Brazília 2-0 (0-0) 
  • Argentína-Ecuador 0-2 (0-0) 
  • Bolívia-Uruguay 0-2 (0-1)
  • Kolumbia-Peru 2-0 (1-0)
  • Venezuela-Paraguay 0-1 (0-0)
A tíz válogatottat számláló dél-amerikai csoportban mindegyik játszik mindegyikkel, az első négy helyezett jut ki a világbajnokságra, míg az ötödik interkontinentális pótselejtezőt vív.

Kimaradt?