Szovjet tankokat is szétlőttek az oroszok Szíriában

Az orosz légierő gépei huszonöt bevetést hajtottak végre az elmúlt 24 órában Szíriában, és az Iszlám Állam kilenc létesítményére mértek csapást - mondta szokásos, a szíriai orosz légi hadjáratról szóló napi tájékoztatóján Moszkvában a védelmi minisztérium szóvivője.

A légitámadások "a terroristák irányításának szétzilálása és anyagi-műszaki utánpótlási rendszerének megbontására irányultak" - közölte a védelmi tárca.

Az orosz légierő hat támadást intézett a terroristák bázisa ellen Idlíb város közelében, és mintegy 30 haditechnikai eszközt, köztük a szíriai hadseregtől zsákmányolt T-55-ös szovjet gyártmányú harckocsikat semmisített meg. 

Megsemmisítettek továbbá egy tüzérségi rakétaállást az Idlíb tartománybeli Dzsiszr-es-Sugúr településnél. A támadás következtében a haditechnikai eszközök lángra kaptak, és robbanás történt egy lőszerraktárban.

Az orosz pilóta nélküli felderítő gépek rábukkantak a szélsőségesek egyik tüzérségi állására ugyanebben a tartományban, Dzsebel Koba környékén, Szu-25-ös csatagépek pedig lebombáztak három tüzérségi löveget és egy tábori lőszerraktárt.

A védelmi tárca arról is beszámolt, hogy Szu-24M vadászbombázók Homsz tartományban csapást mértek az iszlamisták híradóközpontjára, és megsemmisítették az iszlamisták egyik parancsnoki központját, illetve Hama tartományban, Er-Rasztan környékén lebombáztak egy parancsnoki központot.

Konasenkov a tájékoztatóban kizárólag az Iszlám Állam elleni támadásokról tett említést, ugyanakkor a dzsihadista szervezet elleni koalícióban részt vevő országok - az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, a Perzsa-öböl menti államok és Törökország - azzal vádolják Oroszországot, hogy harci gépei jórészt a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje ellen harcoló, általuk támogatott mérsékelt lázadók állásait veszik célba, és ezzel tovább súlyosbítja a szíriai válságot.

Kapcsolódók

Kimaradt?