BL: pályafutása 500. és 501. gólját lőtte Malmőben Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál ásza volt a Bajnokok Ligája szerdai meccsnapjának hőse. 

A Real Madrid tartalékosan állt fel a Malmö ellen, ennek megfelelően kiegyenlített csata alakult ki az első negyedórában. Helyzet egyik csapat előtt sem alakult ki, a vendégek védelme néhány izgalmas szituációt így is okozott saját kapuja előtt. Az első jelentős helyzetre a 16. percig kellett várni, ekkor Benzema az alapvonalról passzolt vissza Ronaldo elé, akinek lövését azonban fogta a hazai kapus.

A folytatásban Berget szabadrúgása okozott veszélyt, de Navas magabiztosan védett. A 28. percben lerohanta a Real a fellazult svéd védelmet, Isco kapott labdát középen, azonnal kötényt kiosztva kiugratta Ronaldót, aki bevágta a jobb alsóba. Ez volt Ronaldo 500. gólja pályafutása során. A gól után Benzema meg is duplázhatta volna az előnyt, de lövése kaput tévesztett. A 42. percben a hazai védelem csak nézte a királyiak passzolgatását, amely végén Carvajal kétkapufás lövést eresztett meg.

A második félidő Kovacic nagy lövésével kezdődött, a lekészített labda után a középpályás csak egy métert tévesztett. A Real továbbra is nagy fölényben játszott, de élni nem tudott a lehetőségeivel. A Malmö ugyan derekasan küzdött, de csak kiegyenlített játékra volt képes ellenfelét kényszeríteni, sok esélye nem volt az egyenlítésre. Főleg a 78. percet követően, amikor Rafa Benítez együttese emberelőnybe is került, miután Yotun kapott piros lapot második sárgája után.

Rögtön Ronaldo előtt adódott lehetőség eldönteni a meccset, ám lövését védte a malmöi kapus. A portugál a 95. percben is nagy helyzetbe került Modric passza után, de Wiland ismét hárított. A 90. percben aztán összejött a dupla az aranylabdásnak, aki közelről passzolt a Malmö hálójába, a vége 0-2.

A csoport másik meccsén a Paris Saint-Germain 3-0-ra nyert a Sahtar Donyeck otthonában.

A B csoportban a Manchester United pocsékul kezdett hazai pályán a Wolfsburg ellen, a Kassai Viktor által vezetett mérkőzésen a 4. percben Caligiuri talált az angolok kapujába. Louis van Gaal együttese Mata tizenegyesével egyenlített, majd a második félidőben fordítani tudott, Smalling alakította ki a 2-1-es végeredményt. A CSZKA Moszkva nagy csatában győzte le a PSV-t, az oroszok már 3-0-ra vezettek, de büntetőt rontottak, az eindhoveniek pedig majdnem talpra álltak, a vége 3-2 lett a moszkvaiaknak.

A C csoportban az Aztana és a Galatasaray már délután 2-2-es döntetlenre végzett, az Atletico Madrid-Benfica összecsapáson a portugálok némi meglepetésre 2-1-re nyerni tudtak idegenben.

Az első helyzetre az ötödik percig kellett várni Gladbachban, egy élesen kapu elé passzolt labdára Agüero becsúszva érkezett, de a németek kapusa mentett. A szezont pocsékul kezdő német gárda a 26. percben tizenegyest rontott, Raffael nem talált kapuba a 11-es pontról. A második félidőben így is a hazaiak kerültek előnybe, Lars Stindl vette be Hart kapuját. A manchesteriek azonban második meccsüket nem bukták el a BL-ben, Otamendi egyenlített, sőt, a hajrában Agüero végül a manchesteriek javára fordította az állást, a City 2-1-re nyert idegenben. A D-csoport másik találkozóján a Juventus Morata és Zaza góljaival 2-0-ra verte a Sevillát.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
A csoport:

  • Sahtar Donyeck (ukrán) - Paris Saint-Germain (francia) 0-3 (0-2)
  • Malmö (svéd)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-1)

Az állás: 1. Real Madrid 6 pont (6-0), 2. Paris Saint-Germain 6 (5-0), 3. Malmö 0 (0-4), 4. Sahtar Donyeck 0 (0-7)

B csoport:

  • Manchester United (angol)-VfL Wolfsburg (német) 2-1 (1-1)
  • CSZKA Moszkva (orosz)-PSV Eindhoven (holland) 3-2 (3-0)

Az állás: 1. PSV Eindhoven 3 pont (4-4), 2. Manchester United és CSZKA Moszkva 3 (3-3), 4. VfL Wolfsburg 3 (2-2)

C csoport:

  • Atlético Madrid (spanyol)-Benfica (portugál) 1-2 (1-1)
  • Asztana (kazah)-Galatasaray (török) 2-2 (0-1)

Az állás: 1. Benfica 6 pont, 2. Atlético Madrid 3, 3. Asztana és Galatasaray 1 (2-4)

D csoport:

  • Borussia Mönchengladbach (német)-Manchester City (angol) 1-2 (0-0)
  • Juventus (olasz)-Sevilla (spanyol) 2-0 (1-0)

Az állás: 1. Juventus 6 pont, 2. Sevilla 3 (3-2), 3. Manchester City 3 (3-3), 4. Borussia Mönchengladbach 0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?