BL: kikapott a Roma, a Chelsea, az Arsenal, és a Barcánál is rezgett a léc

A Roma, a Chelsea és az Arsenal is kikapott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. csoportkörében. A Barcelona remek hajrájának köszönhetően végül nagy nehezen 2-1-re legyőzte a Leverkusent. A Bayern a bombaformában lévő Lewandowski vezérletével 5-0-ra lemosta a pályáról a Dinamo Zagrebet.

A játéknap legizgalmasabbnak ígérkező összecsapását a sérült Lionel Messi nélkül felálló Barcelona és a Leverkusen játszotta. A címvédő ugyan már az elején nekiesett ellenfelének, ám Sandro két ígéretes helyzetet is elpuskázott, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a 23. percben jött is a vendégek gólja: a szögletnél előrehúzódó Papadopulosz a rosszul kimozduló Ter Stegen kapus mellett könnyedén a hálóba bólintott. A folytatásban a Barca tovább rohamozott, míg a gyógyszergyáriak kontrákra rendezkedtek be, de újabb találat egészen a meccs hajrájáig nem született, akkor viszont kettő is: előbb a 80. percben a csereként beállt Sergi Roberto kotorta be közelről a kapuba a címvédő egyenlítő gólját, majd két perccel később Luis Suárez egy mesteri lökettel megnyerte a mérkőzést a gránátvörös-kékeknek. Az E-csoport másik összecsapásán a BATE Boriszovban nem kis meglepetésre elpáholta a Romát, méghozzá viszonylag simán: a selejtezők során a Videotont kiejtő fehérorosz bajnokcsapat félidőben már 3-0-ra vezetett az olaszok ellen, akiknek az erejéből végül csak két szépítő találatra futotta.

Az F-csoportban a Bayern simán hozta a kötelezőt: a bajorok a mesterhármast szerző Robert Lewandowski vezetésével 5-0-ra kiütötték a horvát bajnok Dinamót. A másik találkozón született a játéknap másik hatalmas meglepetése, az Arsenal ugyanis az Emirates stadionban kapott ki 3-2-re a könyörtelenül játszó Olympiakosztól - a görögök minden egyes egyenlítő hazai találatra azonnal tudtak válaszolni, és végül megnyerték a meccset. Arsene Wenger csapat így két kör után 0 ponttal áll a BL-ben.

A G-csoport pikánsabb meccsét Portóban rendezték, ahol José Mourinho visszatérését alaposan elrontotta a portugál gárda, a vendéglátók ugyanis remek játékkal 2-1-re legyőzték a továbbra is pocsék formában lévő Chelsea-t. A másik összecsapáson a Dinamo Kiev a vártnál könnyebben, 2-0-ra nyert a Maccabi otthonában. 

A H-jelű négyesben a Valencia fontos sikert aratott a Lyon vendégeként, míg a Zenit szenvedve bár, de legyőzte a belga Gent együttesét.

Bajnokok Ligája csoportkör, 2. forduló:

E-csoport:

  • Barcelona–Bayer Leverkusen 2-1 (0-1)
  • BATE Boriszov–AS Roma 3-2 (3-0)

F-csoport:

  • Bayern München–Dinamo Zagreb 5-0 (4-0)
  • Arsenal–Olympiakosz 2-3 (1-2)

G-csoport:

  • Maccabi Tel-Aviv–Dinamo Kijev 0-2 (0-1)
  • Porto–Chelsea 2-1 (1-1)

H-csoport:                        

  • Olympique Lyon–Valencia 0-1 (0-1)
  • Zenit–Gent 2-1 (1-0)

Kimaradt?