Bombameglepetés a US Openen: Halep után Williams is búcsúzott

Bombamegletéseket hoztak a pénteki női elődöntők az amerikai nyílt teniszbajnokságon: a második kiemelt Simona Halep után a világelsőnek is búcsúznia kellett a tornától. Serena Williamsot is egy olasz, Roberta Vinci verte meg, így itáliai házi döntő lesz szombaton a US Openen.

A hatalmas favorit amerikai teniszező 6:2, 4:6, 4:6-ra kapott ki 32 éves ellenfelétől. A mérkőzés két órát tartott. Az első, könnyedén megnyert játszma után Williamsot láthatóan megzavarta Vinci küzdeni akarása, sorozatosan hibázni kezdett. Hiába ütötte egymás után az ászokat, az olasz teniszezőnek sikerült többször is elvennie az adogatását, mert az amerikai a döntő pillanatokban szinte mindig megingott.

Amit más arénákban ritkán látni: az Artur Ashe stadionban húszezer néző állva tapsolta Roberta Vincit, annak ellenére, hogy a hazaiak kedvencét búcsúztatta a tornától. Az olasz teniszező egyéniben soha nem jutott el egy Grand Slam-tornának még az elődöntőjéig sem, most könnyezve ünnepelte a közönséggel együtt a sikerét. A döntőt szombaton a Simona Halepet búcsúztató Flavia Penettával játssza.

Serena Williams egy óriási teljesítmény kapujában állt a US Openen. Az Australian Open és a Rolland Garros után Wimbledonban is nyert, és ha Flushing Meadowsban is győz, akkor megismétli Steffi Graf 27 évvel ezelőtti bravúrját, ugyanabban a naptári évben vitrinjébe tehette volna mind a négy Grand Slam trófeát.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?