BL: először lesz öt spanyol csapat a főtáblán

A Celtic, a Basel és a Monaco sem jutott be a ladbarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe. Előbbit a svéd Malmö, a svájciakat az izraeli Maccabi, míg utóbbit a spanyol Valencia ejtette ki. Ez utóbbi továbbjutásával ötre nőtt a főtáblára került spanyol csapatok száma.

A játéknap rangadóját Monacóban játszották, ahol azonban sokkal jobban kezdett a vendég gárda, és egy-két ígéretes lehetőség után már a 4. percben megszerezte a vezetést: Negredo csípett el egy eladott labdát, és a tizenhatoson belül mesterien emelte át a kimozduló Subasic kapust. A bekapott gól felpörgette a hazaiakat, akik egyből rohamozni kezdtek, és hamar ki is egyenlítettek: a 17. percben egy kapu előtti kavarodás végén Raggi tüzelt kapura, a rosszul kimozduló Ryan tehetetlen volt. A folytatásban kiegyenlítetté vált a meccs, és a szünetig már nem is volt újabb komoly gólhelyzet.

A fordulás után Jardim mester cserékkel próbálta felrázni a Monacót, de egyik beálló játékos sem tudott fantáziát vinni a hercegségiek támadójátékába, sőt: a komolyabb lehetőségek a spanyolok előtt adódtak, de Subasic mindig a helyén volt. A 75. percben aztán teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a Monaco: Elderson közelről mattolta Ryant: 2-1. A vezető találattól megtáltosodtak a vendéglátók, és a kapujukhoz szögezték a Valenciát, amely azonban remekül bekkel, és végül - bár kikapott, de - összesítésben 4-3-ra megnyerte a párharcot, így bent van a BL-ben!

Akárcsak a Malmö, amely nem kis meglepetésre hazai pályán viszonylag könnyedén verte a skót Celticet. A svédek vezére a hazatérő Rosenberg volt. A horvát Dinamo Zágrábban is simán "elintézte" a Skenderbeut, méghozzá csaknem egy teljes félidőt tíz emberrel játszva!

Kiesett a Basel is: Paulo Sousa két volt klubja közül a Maccabi örülhetett a lefújáskor, ugyanis ezúttal 1-1-re végzett, így az első körben elért 2-2-es döntetlennek köszönhetően az izraeliek idegenben lőtt több góllal mentek tovább.

Szenvedve, de továbbjutott a Sahtar: a donyeckiek az idegenbeli 1-0-s sikert követően hazai pályán 2-2-es döntetlent játszottak a Rapid Wien együttesével, amely akár nyerhett is volna, ám a hajrában Sonnleitner kiállítása miatt emberhátrányba került, így több gólt már nem tudott szerezni.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, play-off, visszavágók, eredmények:

  • Dinamo Zagreb-Skenderbeu 4-1 (2-1), tj. a Dinamo Zagreb 6-2-es összesítéssel
  • Maccabi Tel-Aviv-Basel 1-1 (1-1), tj. a Maccabi 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal
  • Malmö-Celtic 2-0 (1-0), tj. a Malmö, 4-3-as összesítéssel
  • Monaco-Valencia 2-1 (1-1), tj. a Valencia, 4-3-as összesítéssel
  • Sahtar Donyeck-Rapid Wien 2-2 (2-2), tj. a Sahtar 3-2-es összesítéssel

Kapcsolódók

Kimaradt?