BL: a Valencia meggyőző előnnyel utazhat Monacóba

A Bajnokok Ligája playoffkörének szerdai játéknapján a Valencia legyőzte a Monacót, a Sahtar Doneck a Rapid Wien otthonában nyert, a Dinamo Zagreb pedig a Skenderbeuéban. A Malmö kiváló meccsen szenvedett 3–2-es vereséget a Celtictől, a Basel és a Maccabi Tel-Aviv ikszelt egymással.

VALENCIA–MONACO

Óvatosan vágott neki a Monaco a találkozónak, Stephan El Shaarawy például csak csereként állt be a mérkőzés hajrájában. A Valencia ennek ellenére már a negyedik percben megszerezte a vezetést, Szofian Feguli beadása után Rodrigo Paco Alcácert megelőzve talált a kapuba.

A Monaco a szünet után szinte rögtön egyenlített, Mario Pasalic góljával, a Valencia azonban két találattal válaszolt. Az 59. percben a csereként beálló Pablo Piatti okos passza után Daniel Parejo, a 86. percben Feguli volt eredményes. A Valencia így kétgólos előnnyel utazik a visszavágóra, a Monaco egyetlen reménye, hogy van idegenben szerzett gólja.

RAPID WIEN–SAHTAR DONECK

Kiegyenlített mérkőzést hozott a Rapid Wien és a Sahtar Doneck találkozója, a labdabirtoklási arány és a kapura lövések száma is közel azonos volt, ám Marlos Bonfim 44. percben szerzett góljával a Sahtar megnyerte a bécsi összecsapást, így rendkívül előnyös helyzetből várhatja a jövő héten esedékes ukrajnai visszavágót. 

SKENDERBEU–DINAMO ZAGREB

A hazaiak a 37. percben szerezték meg a vezetést Bledi Shkembi révén, ám nem tudták megtartani az előnyüket a visszavágóra. A 66. percben ugyanis El Arbi Szudani góljával egyenlített, a 93. percben pedig Josip Pivaric találatával a győzelmet is megszerezte a Dinamo Zagreb, az idegenbeli győzelemmel pedig bizakodva várhatja a horvát együttes a visszavágót.

CELTIC–MALMÖ

Kiváló első félidőt produkált a Celtic a Malmö ellen, a skót csapat már a tizedik percben kétgólos előnyben volt. Előbb Leigh Griffiths volt eredményes, majd Nir Briton is betalált a svéd csapat hálójába. A vendégek nem igazán találták a fogást a házigazdán, majd a fordulás után a korábbi Celtic-játékos, Jo Inge Berget törte meg a gólcsendet és szépített.

A Malmö azonban nem sokáig örülhetett, ugyanis tíz perccel később Griffiths befejelte maga második, csapata harmadik gólját a mérkőzésen (ezzel az első Celtic-játékos lett, aki duplázni tudott egy BL-selejtezőn). Ekkor azonban még nem volt vége a gólfergetegnek: a 95. percben (!) közelebb zárkózott a Malmö, ismét Berget volt eredményes, így a két idegenben szerzett gól még nagyon jól jöhet a svéd gárdának a visszavágón. 

BASEL–MACCABI TEL-AVIV

Érdekesség, hogy a jelenleg a Fiorentina alkalmazásában álló Paulo Sousa két korábbi csapata feszült egymásnak. A vendégek kezdték jobban a találkozót, a 31. percben Eran Zehavi volt eredményes, de nyolc perccel később jött a Basel válasza, Matías Delgado büntetőből talált be, így a szünetben 1–1 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után sokáig úgy tűnt, az izraeli együttes számára kedvező eredménnyel ér véget a találkozó, ám jött a 89. perc és jött Breel Embolo, aki áttört a védelmen és laposan a kapus alatt a hálóba helyezett. A hosszabbítás tartogatott még meglepetéseket: Zehavi ismét betalált, a 96. percben, ezzel 2–2-re módosította a végeredményt, amivel a Maccabi Tel-Aviv lehet elégedett.

Eredmények

  • Skënderbeu (albán)–Dinamo Zagreb (horvát) 1–2 (Shkembi 37., ill. Szudani 66., Pivaric 93.) 
  • Celtic (skót)–Malmö FF (svéd) 3–2 (Griffiths 3., 62., Bitton 10., ill. Berget 52., 95.)
  • FC Basel (svájci)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 2–2 (Delgado 39. – 11-esből, Embolo 88., ill. Zehavi 31., 96.)
  • Rapid Wien (osztrák)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–1 (Marlos 44.)
  • Valencia (spanyol)–Monaco (francia) 3–1 (Rodrigo 4., Parejo 59., Feguli 86., ill. Pasalic 49.) 

Kapcsolódók

Kimaradt?