BL: Depay két gólja hozta vissza az Vörös Ördögöket a meccsbe

A Lazio sikerével végződött a labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásának első felvonása: a római kékek egy parázs meccsen 1-0-ra verték a Leverkusent. Győzött a Manchester United is, amely azonban az első félidőben alaposan megszenvedett a belga Club Brugge ellen. A Videotont kiejtő BATE 1-0-ra verte a FCSB-t búcsúztató Partizant.

A játéknap rangadóját Rómában játszották, ahol az olasz Lazio a német Leverkusent fogadta. Jobban kezdték a találkozót a vendégek: a piros-feketék Kiessling és Bellarabi révén többször is ígéretes támadásokat vezettek, és a 26. percben Bender távoli bombájával a kaput is eltalálták, de a német középpályás lökete a kapufáról jött ki. A kontrából a hazaiak vezettek látványos ellentámadást, melynek végén Klose is kapufát lőtt. Az első félidő hajrájában még Hakan Calhanoglu csent el egy labdát a félpályánál, de merész félpályás próbálkozása elkerülte a kaput.

A fordulást követően is a németek játszottak veszélyesebben, de a római kékek jól állták a Leverkusen rohamait. A 60. percben Calhanoglu 20 méteres szabadrúgását védte bravúrral Berisha, majd a túloldalon a Klose helyére beállt Keita hibázott el egy hatalmas ziccert. A 69. percben ugyan gólt lőtt a vendég gárda, de Calhanoglu Kiesslingen megpattanó találatát les miatt nem adta meg a játékvezető. A 71. percben ismét Keita Balde veszélyeztetett, de közeli lövését Leno nagy bravúrral kivédte. A 77. percben aztán Keita már nem hibázott: egy gyönyörű egyéni akció végén 14 méterről mesterien lőtte ki a hosszú alsót, megszerezve ezzel a győztes találatot a Laziónak.

Megszenvedett a győzelemért a Manchester United. Louis van Gaal csapata már a 8. percben hátrányba került a Club Brugge ellen: Carrick szerencsétlen mozdulattal a saját kapuját vette be, elnémítva ezzel az Old Trafford közönségét. A belgák azonban nem örülhettek sokáig: Memphis Depay ugyanis egy remek egyéni akció végén kiegyenlített. A holland támadó a félidő vége előtt egy pazar csavart lövéssel még egyszer betalált, így az angolok kicsit megnyugodva térhettek pihenőre. A második játékrészben erőteljesen nyomott a United, Depay kis híján harmadik találatát is megszerezte, de a 68. percben leadott lövése a felsőkapufán csattant. A hajrában Mechele a kiállítás sorsára jutott, a manchesteriek pedig az utolsó percben a csereként beálló Fellaini közeli fejesével újabb gólt szereztek, így végül megnyugtatóbb, kétgólos előnnyel várhatják a jövő heti visszavágót.

Bajnokok Ligája, rájátszás, 1. mérkőzések:

  • Manchester United-Club Brugge 3-1 (2-1)
  • Lazio-Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
  • Astana-APOEL Nicosia 1-0 (1-0)
  • BATE Boriszov-Partizan Beograd 1-0 (0-0)
  • Sporting Lisszabon-CSZKA Moszkva 2-1 (1-1)

Kimaradt?