A világranglista második helyére lépett fel Simona Halep

A Cincinnatiben zajló kemény pályás női tenisztorna döntőjéig jutott Simona Halep. A román sportoló ezzel megelőzi Marija Sarapovát a világranglista második helyén, ami azt jelenti, hogy a US Openen csak a döntőben találkozhat a világelső Serena Williamssal.

Ragyogó játékkal, 6:1, 6:2-re legyőzte helyi idő szerint szombat délután Simona Halep a szerb Jelena Jankovicsot a Cincinnatiben zajló kemény pályás női tenisztorna elődöntőjében. Ellenfele a finálében a világelső Serena Williams lesz, aki Jelena Szvitolinán jutott túl.

A román sportoló két héten belül a második döntőjét játssza egy fontos tornán. Mint ismert, a torontói fináléban sérülései miatt feladta a Belinda Bencic elleni mérkőzést. Halepen azonban nem látszott szombaton, hogy az utóbbi időben szinte naponta pályára lépett: rendkívül energikusan, magabiztosan játszott, esélyt sem adott a szerb lánynak a győzelemre.

Újabb diadalának köszönhetően a konstancai sportoló megelőzi Marija Sarapovát a világranglista második helyén, ami azt jelenti, hogy a US Openen csak a döntőben találkozhat a világelső amerikaival.

Kapcsolódók

Kimaradt?