A döntőig menetelt Simona Halep Torontóban

Két játszmában, 6:4, 6:4-re legyőzte szombaton Simona Halep az olasz Sara Erranit Torontóban, és ezzel bejutott a 2,5 millió dolláros összdíjazású keménypályás női tenisztorna döntőjébe.

A román lány ismét bebizonyította, hogy kirobbanó formában tért vissza a pályára több mint egy hónapig tartó nyári pihenőjéről, és felejteni tudta a vakáció előtti időszak kudarcait. A világranglista 17-ik helyén álló olasz ellenfelét magabiztosan, olykor szemet gyönyörködtető játékkal győzte le.

A televíziónézőknek időnként úgy tűnt, Halep hazai pályán mérkőzik meg Erranival, a lelátókon ugyanis nagyon sok Kanadában élő román ült, akik folyamatosan bíztatták kedvencüket. A román sportoló a Serena Williams és Belinda Bencic közötti másik elődöntő győztesével játszik a fináléban.

Simona Halep olasz ellenfele legyőzése után azt nyilatkozta, a döntő kimenetelétől függetlenül úgy érzi, ez a torna nagy siker volt számára. A román lány egyébként az utolsó teniszező, aki keménypályán le tudta győzni a világelső Serena Williamsot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?