Vizes vb: továbbjutott a franciák legyőzésével a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott két vereség után utolsó csoportmérkőzését megnyerte, a franciák elleni 18-3-as sikerrel négyesében harmadik lett, így az amerikaiakkal találkozik a nyolc közé jutásért a kazanyi vizes világbajnokságon.

A csütörtöki összecsapáson hamar kijött a két gárda közötti tudáskülönbség: Merész András szövetségi kapitány együttese 4-0-ra elhúzott, majd egy visszafogottabb második negyedet követően, a harmadik játékrészben 13-2-es vezetésre tett szert. A  befejező nyolc percben tovább növelte a különbséget, s végül könnyedén nyert. A csapat legeredményesebbjének Bujka Barbara bizonyult, aki hat alkalommal is bevette a franciák kapuját.    A Merész-együttes - amely a vasárnapi csoportnyitó meccsen 9-8-as vereséget szenvedett a kínaiaktól, kedden pedig 13-11-re az oroszokkal szemben maradt alul - a harmadik helyen zárt, így szombaton 18.50-kor a negyeddöntőbe kerülésért a C csoport másodikjával, az Egyesült Államok olimpiai bajnoki címvédő csapatával játszik.

Merész András szövetségi kapitány így összegzett az M4 Sportnak: "Hozták a lányok azt, amennyi ahhoz kellett, hogy a csoport harmadik helye a miénk legyen, és a nyolc közé kerülésért játszhassunk. Felpörögve, sokmozgásos játékkal, profi módon nyertek." Hozzátette, hogy a negyeddöntőbe jutás roppant nehéz feladatnak ígérkezik. "Az Egyesült Államok borzasztóan erős csapat, már félgólos győzelemmel is elégedett lennék..." - mondta a szakvezető. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?