Hargitafürdőn alapoznak az új szezonra a HSC Csíkszereda hokisai

Elkezdődött Hargitafürdőn a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának edzőtábora. A fiúk két hétig készülnek ott, amelyet a jeges edzések követnek. A csapat egyik alapembere Papp Szabolcsot viszont műteni kell és nem lesz ott a bajnoki rajnál.

Elérkezett a nyári felkészülés csúcspontjához a HSC Csíkszereda jégkorongcsapa, amely hétfőtől már Hargitafürdőn készül, két héten át, a soron következő bajnoki idényre.

Két játékos kivételével mindenki jelen van a magaslati edzőtáborban. Ilyés Norbert egyetemi felvételi miatt nincs jelen és amennyiben sikerül a vizsgája a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre, akkor befejezi aktív jégkorongozói pályafutását. A másik hiányzó Papp Szabolcs, akinek kiújuló vállsérülését haladéktalanul meg kell műteni. Az orvosi beavatkozásra Székesfehérváron kerül sor és előreláthatóan felépülése két hónapot fog igénybe venni.

Az elmúlt időben elvégzett munkáról és a fiúk előtt álló feladatokról Geréb István edző beszélt. „Mint ismeretes május végén a felvezető edzésekkel elkezdődött a munka. Június 4-én tartottuk az első tesztelést, majd nekifogtunk egy általános erőprogramnak. Július 10-től dolgoztunk egy specifikus erőprogrammal, amely eredménye ott látszott, hogy az első tesztekhez képest növekedést értünk el. A fiúk jól vállalták a munkát, tisztességesen dolgoztak. Az elmúlt héten szabadságot kaptak, de programmal a kezükben mentek el. Most azon vagyunk, itt Hargitafürdőn, hogy ezt az erőt átalakítsuk robbanékonyságra, gyorsaságra. Ezen fogunk dolgozni az elkövetkezendő két hétben. Augusztus 3-án megyünk jégre és folytatjuk a fizikai felkészülést az utolsó hétig. A bajnokság kezdetével más program lesz, más dolgokat csinálunk. Hiszek benne, hogy a csapat fizikailag jó szinten lesz. A munka eredménye megfog látszani.”

Az edző kitért külön a hargitafürdői programra. „Hargitafürdőn napi két edzéssel készülünk. Edzőtábor program van. Ezt is kívánja ez meg. Az időnket kitöltjük, hogy értelme legyen az egésznek. Hétkor kelünk és este tízig dolgozunk. Persze van pihenő is. És ez így lesz jövő péntekig. Nem szoktam ígérgetni, de azokat a lehetőségeket, amelyek a csapatban vannak megpróbáljuk maximálisan kihozni, még akkor is, ha a vélemények megoszlanak. Én is és a fiúk is optimistán állunk hozzá az előttünk álló feladatokhoz. Minden, ami a fiúkban van azt kihozzuk. Elválik, hogy mire lesz elég, de bízom abban, hogy sikeres évet zárunk.”

A nyár folyamán a HSC játékosai nemcsak a szabadban készültek a szezonra, hanem elméleti órákon is részt vettek. „Heti egyszer a fiúknak elméleti órákat tartottunk a jégkorongról, életről, hivatásról. A játékosok gondjait ezáltal is le akarjuk venni a vállukról. Tehermentesíteni próbáljuk” – mondta ezt már Rajz Tamás a Csíkszeredai Sportklub jégkorongszakosztályának vezetője.

Szurkolókat kell kiszolgálni

Rajz Tamás elmondása szerint legfontosabb dolog, amit a játékosoknak igyekeznek elmagyarázni és próbálják erre felkészíteni az az, hogy a szurkolókat, a kilátogató nézőket szolgálják ki. „Tudatosítani akarjuk a fiúkban, hogy a szurkolóink a jégpályáról ne csalódottan menjenek haza. Nyerünk, vagy nem nyerünk, de a kilátogató nézők azt lássák majd, hogy meghaltak a jégen. Ha a munkát elvégezzük, akkor a szerencse is mellénk fog állni. A fiúk egy fontos dolgot kell megértsenek. Hogy az állandóan kilátogatói nézőink, azaz 1200-1500 ember, azért jön ki meccsre, mert egy picit Papp Szabivá vagy épp Molnár Zsombivá akar válni. Mindazok bőrébe akar bújni, akik ott hokiznak. Az emberek értik a jégkorongot, csak nem tudnak jégre lépni. Egyszer ezt a közönséget kell kiszolgálni, utána jön a fizetés és utána többi minden. Szeretném azt, hogy ez az érdeklődés visszafelé is működne. Tehát ne csak őket érdekelje, hogy mi van velünk, hanem minket is érdekeljen az ő véleményük. Ezért dolgozunk” – jegyezte meg Rajz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?