Megnyílt a Székelyföldi Lovas Központ

A Sepsiszentgyörgy melletti Benedek-mezőn megnyitott a Székelyföldi Lovas Központ, ahol szakképzett lovastréner irányítása alatt gyerekek és felnőttek tanulhatnak lovagolni, lovakkal foglalkozni, de az egész család számára egy tartalmas nap elöltésére ad lehetőséget a létesítmény.

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat egy évvel ezelőtt tíz hektáros területet adott át a Vadon Egyesületnek, ahol háromszéki vállalkozók támogatásával sikerült kialakítani a lovas létesítményeket, istállókat és szabadtéri lovaspályát építettek – jelentette be a megnyitón Demeter János.

A Vadon egyesület ügyvezetője szerint két istállóban kilenc lovat tartanak, e tervezik még két izlandi póni vásárlását a legkisebbek számára. Az ellátásukhoz négyhektáros legelő biztosítja az alapanyagot. Építettek egy körkarámot, gépesített lófuttatót és egy korszerű 40 X 50 méteres lovas edzőpályát, sorolta Demeter János. Hozzátette, hogy uniós pályázati forrásokból tervezik egy fedett manézs építését, amely nem csak hobbilovaglásra, lovassportokra lenne megfelelő, hanem akár fogatható versenyek megszervezésére is.

A Székelyföldi Lovas Központban jelenleg egy képzett fiatal hölgy, Nagy Eszter dolgozik lovasoktatóként, de a Román Lovas Szövetséggel partnerségben akkreditált lovastréner tanfolyamot szerveztek tucatnyi székelyföldi fiatal számára. Emellett ősztől a kaposvári egyetemmel közösen lovasidegenvezetői-tanfolyamot hirdetnek, de a lovasoktató-képzés is folytatódik.

A Vadon egyesület elnöke, Sztakics Éva rámutatott, hogy a Székelyföldi Lovas Központ nem akar a kislovardák versenytársa lenni, inkább befogadó intézményként működtetik azt, képzéseket szerveznek, és a lovardák számára helyszínt biztosítanak például bemutatók esetén.

Nyáron várják a lovagolni vágyókat Benedek-mezőre, hétvégenként családi programokat szerveznek. Lovaglásra bejelentkezni a www.vadon.ro honlapon lehet, tájékoztatott Demeter János. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?