Hamarosan beindul a Székelyföldi lovasiskola

Egy hónapon belül megnyitja kapuit a Székelyföldi lovasiskola a Sepsiszentgyörgy melletti Benedek-mezőn. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Vadon Egyesületnek adta át azt a 10 hektáros területet, amelyen lovas létesítményeket, istállókat és szabadtéri lovaspályát építettek - számolt be lapunk érdeklődésére Sztakics Éva.

Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta, tervezik, hogy uniós pályázati forrásokból egy fedett manézst építenek, amely nem csak hobbilovaglásra, lovassportokra lenne megfelelő, hanem akár fogatható versenyek megszervezésére is.

Demeter János, a Vadon Egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta, jelenleg 5 saját és 2 bértartásban lévő ló van a benedek-mezői lovasiskolában, de hamarosan két izlandi pónit vásárolnak a gyerekek számára. Emellett egy képzett fiatal hölgy dolgozik ott lovasoktatóként.

Hozzátette, a román lovas szövetséggel közösen már két lovastréner-tanfolyamot szerveztek tucatnyi székelyföldi fiatal számára, akik akkreditált diplomát szereztek. Ősztől a kaposvári egyetemmel közösen lovasidegenvezetői-tanfolyamot hirdetnek, de a lovasoktató-képzés is folytatódik.

A nyáron várják a lovagolni vágyókat Benedek-mezőre, hétvégenként családi programokat szerveznek. Sztakics Éva elmondta, a Székelyföldi lovasiskola nem akar a kislovardák versenytársa lenni, inkább befogadó intézményként működtetik azt, képzéseket szerveznek, és a lovardák számára helyszínt biztosítanak például bemutatók esetén. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?