Szépen halt meg a Bayern: müncheni vereséggel BL-döntős a Barcelona

A Barcelona jutott be elsőként a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe. A katalán gárda a múlt heti hazai 3-0-s sikert követően ugyan kedd este Münchenben 3-2-es vereséget szevedett a német bajnok Bayerntől, de 5-3-as összesítéssel megnyerte a párharcot.

Nem sokat "finomkodtak" a csapatok, nyomban a kezdő sípszó után egymásnak estek, az első komoly helyzetre mindössze négy percet kellett várni: ekkor a leshatáron kiugró Rakitic estében célozta meg a hosszú alsót, de Neuer a helyén volt. Egy perc sem telt el, és jött az első hazai lehetőség: egy kontra végén Müller beadása után Thiago lőtt a bevetődő bekkek közé lőtt.

A 7. percben aztán megszerezte a vezetést a Bayern: Benatia érkezett kiváló ütemben a beívelt szögletre, és az előrehúzódó védő a 11-es pont mellől senkitől sem zavartatva bólintott Ter Stegen kapujába: 1-0.

Nem sokáig reménykedhettek a továbbjutásban a bajor drukkerek, a Barca ugyanis egy mesteri MSN-, azaz Messi-Suarez-Neymar akció végén kiegyenlített: az argentin csodás passzal ugratta ki az uruguayit, akinek továbbítását a brazilnak már csak az üres kapuba kellett bepasszolnia. A hazaiak nem adták fel: a 19. percben Müller fejesét védte hatalmas bravúrral Ter Stegen, aki a továbbiakban is remekelt: előbb Lewandowski, majd Müller közeli lövésénél volt a helyén. A 30. percben aztán büntetett a Barcelona: egy gyors kontra végén Suarez tálalt ismét Neymar elé, aki nem hibázott: 1-2! Az első félidő hajrájában ismét Ter Stegen mutatott be egy elképesztően nagy mentést: a Mönchengladbachtól nyáron igazolt kapus a gólvonalról mentett hatalmasat.

A szünet után kissé leült a játék ritmusa, a csapatok visszavettek a tempóból, a katalánok már nem erőltették a támadást, míg a Bayern játékosain érződött, hogy feladták. Az 59. percben aztán Lewandowski egy pazar csellel elfektette Mascheranót, és mintegy 18 méterről kilőtte a sarkot: 2-2!

A folytatásban is a hazaiak irányították a játékot, és az újabb gól nem is váratott sokat magára: a 74. percben Schweinsteiger lekészített passzát Müller bombázta a vendég kapuba szinte ugyanonnan, mint az előző találatot Lewandowski.

Az utolsó negyedórában ugyan támadott a Bayern, de az eredmény a lefújásig már nem változott: a bajor sztárklub kiszolgálva szurkolóit 3-2-re legyőzte ugyan a Barcelonát, de – az első meccsen elszenvedett 3-0-s vereség fényében – igazából esélye sem volt a továbbjutátás kiharcolására. A gránátvörös-kékek tehát bejutottak a berlini fináléba, ahol a Real Madrid-Juventus párharc (1-2) győztesével mérkőznek majd meg.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

  • Bayern München-Barcelona 3-2 (1-0)
  • G.: Benatia 7., Lewandowski 59., Müller 74., ill. Neymar 15., 29.
  • Továbbjutott: 5-3-as összesítéssel a Barcelona

Kapcsolódók

Kimaradt?