Messi vezetésével zúzta porrá a Barcelona a Bayern elképzeléseit

A Barcelona kiütéses, 3-0-ás győzelmet aratott a Bayern München fölött a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A katalánok csak a hajrában tudták feltörni a német védelmet, akkor azonban háromszor is.

A mérkőzés előtt volt egy hatalmas kérdés, mégpedig az, hogy hogy fogadják majd a Nou Campban Pep Guardiolát, a Barcelona egykori, a Bayern mostani vezetőedzőjét. A kedves fogadtatás garantált volt, de Guardiola még egy drapériát is kapott a katalánoktól, amiben köszönetet mondtak neki.

A csapata viszont nagyon rosszul kezdett. Az első félidőben minden a Barcáról szólt, a 12. percben máris földöntúli bravúrt kellett bemutatnia Manuel Neuernek, amikor Luis Suárez lőtt teljesen egyedül: a német kapus lábbal hárított. Néhány perccel később Neymar lőtt nagy helyzetben Rafinhába, majd villant egyet a Bayern is, Robert Lewandowski lőtt gyengén a kapu mellé jó helyzetben. A játékrész második felében már kevesebb helyzettel, de Barcelona-fölénnyel zajlott a játék, majd a 39. percben újra hatalmasat védett Neuer, ezúttal Dani Alves próbálkozását hárította lábbal.

A szünet után elveszítette a lendületét a Barcelona, és nem találta a fogást a rendkívül fegyelmezetten védekező Bayern Münchenen. A németek nem igazán voltak veszélyesek a kapura, de hátul rendre lefülelték a katalánok indításait, keresztlabdáit. Amikor a védőknek ez nem ment, beszállt a játékba a mezőnyjátékosként is villogó Neuer, aki egyszer például Neymar elől bombázta ki a labdát. Kezdtek elszabadulni az indulatok is, egyre több volt az adok-kapok jelenet, Neymar be is sárgult, ami néhány perccel később kis híján döntő pillanatnak bizonyult.

Történt ugyanis, hogy a 16-oson belül hatalmasat esett Neymar, akit első szándékból még ki akart állítani a bíró második sárgával (színészkedésért), végül meggondolta magát. A labda Lionel Messihez került, aki jobbról indulva 17 méterről hatalmas lövést csavart Neuer kapujába - 1-0!

A gól teljesen összezavarta a németeket, akiket egy cserével próbált felrázni Guardiola (Müllert váltotta Götze). A terv nem jött be: alig két perccel később Messi parádés indítást kapott, a 16-oson egy csodálatos, finom csellel fenékre ültette Boatenget, Neuer mellett pedig gond nélkül előtte a labdát - 2-0!

Kétgólos hazai vezetésnél mindent megtett a becsületgólért a Bayern, de ezen az estén nem lehetett fogást találni a katalánokon, ráadásul a hazaiak így kedvükre kontrázhattak. A 93. percben is egy remek labdával lépett ki Neymar, egyedül vezethette Neuerre a labdát, amit okosan ellőtt a német kapus mellett - 3-0, amivel valószínűleg eldőlt a továbbjutás is!

A Bayern Münchennek hazai pályán négygólos győzelmet kellene aratnia a Barcelona ellen, hogy továbbjusson - ez pedig lehetetlen küldetésnek tűnik...

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

  • Barcelona–Bayern München 3–0 (Messi 77., 80., Neymar 94.)

Kimaradt?