A világ legjobb motorjával készülhet a Dakarra Gyenes Mani

A világ legjobb motorjával készülhet Gyenes Emanuel (Mani) a Dakar-rali következő kiírására.

Mint ismert, a szatmárnémeti sportoló ez év elején egy gyengébb teljesítményű géppel, másodszor is megnyerte az egy ideje Dél-Amerikába helyezett világverseny leghosszabb, maratoni szakaszát. Egy megbízhatóbb, új motorral nagyobb az esélye, hogy az összetettben is az élen végezzen.

Ehhez adott most segítséget a Szatmár megyei tanács azzal, hogy a utolsó áprilisi ülésén megszavazta az új gép megvásárlásához szükséges összeg – 32 ezer euró – folyósítását. A 450 köbcentis, injektoros KTM Rally Replica-2016-os motort az ausztriai gyárban a versenyző kívánsága szerint gyártják le.

Mellesleg a Dakar rali élmezőnye évek az ausztriai KTM által készített géppel versenyez. Gyenes elmondta, jó esély van rá, hogy az új motort még szeptemberben megkapja és kipróbálhatja, s a bejáratással kellően megismerheti ahhoz, hogy 2016 január első napjaiban Peru fővárosában, Limában rajthoz állhasson vele.

Külön öröm számára, hogy a megyei önkormányzat a versenyre való jelentkezés díjának első részletét (ami négyezer euró) szintén fizeti, a többit a szatmári városháza vállalta magára. Mindezen túl még sok ezer euróba kerül Gyenes dakari, azaz dél-amerikai szereplése. Az összeget az őt alkalmazó cég, a szatmári Autonet és más vállalkozások állják a reklámozásokért cserében.

Kapcsolódók

Kimaradt?