Megkezdődött a Dakar, Romániát ketten képviselik

Két év szünet után újra Dakar-résztvevő Gyenes Emanuel. Az Autonet Motorcycle Team színeiben induló szatmári motoros vasárnap indult el az idei Dakar-rali első futamán, amely 838 kilométer hosszú - ebből pedig 175 kilométer a speciális szakasz - írja a szatmar.ro. A mezőny Buenos Airesből rajtolt el, a cél pedig Villa Carlos Pazban van.

A 49-es rajtszámmal versenyez idén a Dakar-ralin a szatmári motoros, Gyenes Emanuel. A motorosok 161 fős mezőnyében az Autonet Motorcycle Team versenyzője mellett Marcel Butuza képviseli Romániát.

A 9250 kilométeres körverseny leghosszabb etapja 1024 kilométeres lesz - Mani az eddigi leghosszabb versenynapján 817 kilométert tett meg. Ehhez képest már az első napi táv is több: 838 kilométer, amiből 175 kilométer a speciális szakasz.

A verseny során Argentína mellett Bolíviában és Chilében is száguldoznak majd a résztvevők, ki kamionnal, versenyautóval, motorral vagy quaddal. Az út az Atacama-sivatagon is keresztül visz, de lesznek szakaszok, amelyek esetében 4700 méter magas hegyeket kell majd "megmászni" a járművel.

Gyenes számára előreláthatóan az este-éjszaka folyamán ér véget az első versenynap.

Kimaradt?