„Zlatan Ibrahimovic olyan egyszerű, mint a faék”

Kikelt a francia labdarúgó-válogatott egykori kapusa a Paris Saint-Germain svéd csatára ellen. Jean-Paul Bertrand-Demanes a L'Équipe-nek adott interjúban ostobának és nagyképűnek nevezte Zlatan Ibrahimovicot, aki szerinte megakadályozza a francia együttest abban, hogy csatlakozzon a szűk európai elithez.

„Nem szeretem Ibrahimovicot, nagyképű ember – mondta Bertrand-Demanes a L'Équipe-nek. – Az a baj, hogy az emberek úgy tüntetik fel őt, mintha intelligens lenne, miközben olyan egyszerű, mint a faék. Lehet nagy a szád, ha Luis Suáreznek, vagy Lionel Messinek hívnak és a Real Madridnak, vagy a Bayern Münchennek vágod a gólokat. Ibrahimovic csak a gyengék ellen brillírozik, a Nancy-féle együttesek ellen szerez mesterhármast.”

„Ha a PSG el akarja érni a következő szintet, akkor meg kell szabadulnia a svédtől. Problémát jelent a párizsiaknak. Az edző nem kérheti tőle, hogy egy másik támadóval párban szerepeljen elöl, mert egyszerűen ostoba."

Bertrand-Demanes az Olympique Marseille szélsőjét,  Florian Thauvint sem kímélte. „Ibrahimovicot és Thauvint is jól fel kéne pofozni. Ha tudnák, hogy Thauvin miként viselkedett a Lille-nél, hogy a Marseille-hez szerződhessen, akkor egyetértenének velem. Ezeknek a játékosoknak borsónyi agya van, közben másokat hülyének néznek” – mondta el éles véleményét Bertrand-Demanes.

Ibrahimovic 2012-ben szerződött az AC Milantól Párizsba, ahol tizennyolc év után bajnoki címre vezette a PSG-t, majd a következő évben ismételt, áprilisban pedig másodszor is megnyerte a francia Ligakupát. A svéd világklasszis 126 mérkőzésen 104 gólt szerzett, és 41 gólpasszt adott a francia csapat kötelékében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?