Első fokon elutasították a Sepsi SIC óvását, marad az ezüstérem

A Román Kosárlabda Szövetség elutasította a Sepsi SIC kosárlabdacsapat óvását. Megalapozatlannak tartják a sepsiszentgyörgyi sportklub által a târgovistei csapat ellen megfogalmazott vádakat, hogy nem volt joguk leigazolni Porchia Green játékosukat.

Mint arról beszámoltunk, a Sepsi SIC vezetősége vasárnap a bajnoki döntő utolsó mérkőzését követően nyújtott be óvást, az aranyérmet megnyerő Târgoviște egyik játékosának jogosulatlan szerepeltetése miatt.

A târgovistei csapat ellen tavaly április óta FIBA büntetés van érvényben, így a felhalmozott adósságai miatt megtiltották, hogy külföldi bajnokságokból igazoljon le játékosokat. Bár Porchia Green korábban a Târgoviste csapatában játszott, de tavaly nyáron eladták játékjogát a mexikói Aquilas Tabasconak, ősszel pedig onnan igazolták vissza.

A Román Kosárlabda Szövetség illetékes bizottsága úgy döntött a Sepsi SIC óvása megalapozatlan. Rusz István a sepsiszentgyörgyi klub menedzsere érdeklődésünkre elmondta: elégedetlenek a szövetség döntésével, ezért fellebbeznek ellene, mert nem kaptak megnyugtató magyarázatot, hogy Porchia Green leigazolása szabályos volt. Hozzátette, amennyiben a hazai szövetség újra elutasítja óvásukat, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetséghez (FIBA) fordulnak jogorvoslatért.

Sepsiszentgyörgyön egyébként a szurkolók körében az ügy kapcsán megoszlanak a vélemények. A közösségi oldalon néhányan üdvözlik a klub akcióját, de nagyon sokan úgy vélik a Sepsi SIC remekül teljesített az idei idényben, és nem vet jó fényt a csapatra ez az eljárás, és a bajnoki címet a pályán kell megnyerni, nem zöld asztalnál.  Erre vonatkozó kérdésünkre Rusz István kifejtette: nem az a céljuk, hogy a Sepsi SIC peres úton nyerjen bajnoki címet, hanem azt szeretnék elérni, hogy a szabályokat minden hazai csapat betartsa, ne legyenek kivételezettek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?