Ennyit teniszezett eddig össze Simona Halep

Bár a pályán nyújtott teljesítménye alapán felküzdötte magát a világranglista dobogójára, Simona Halep „labdába se üt”, ha a női teniszezők kereseti örökranglistáját vesszük figyelembe. Sokkal jobb a helyezése, ha csak az idei pénznyereményeket vesszük figyelembe.

A konstancai lány a dubaji torna megnyerésével ugyan 7,413 millió dollárra növelte a pénzdíjakből származó keresetét, de ez csak az örökranglista 44. helyére volt elég. Az aktív játékosok közül húszan előzik meg Halepet.

A tabellát toronymagasan vezeti a WTA-ranglista jelenlegi éllovasa, Serena Williams, aki a 66,211 millió dollárjával közel kétszer annyit gyűjtött össze, mint a második helyezett Marija Sarapova (34 millió). A rangsor harmadik helyén az idősebbik Williams-nővér található, Venus 30 millió dollárt teniszezett össze karrierje alatt.

Temészetesen mind a Williams-testvéreknek, mind Sarapovának a valós vagyona legalább kétszer ekkora az évek óta futó több millió dolláros reklámszerződéseknek köszönhetően.

Változik viszont a helyzet, ha az idei pénznyereményeket vesszük figyelembe: itt már a WTA-ranglista három dobogósa követi egymást. Serena 2,7 millió dollárral lett gazdagabb az Australian Openen elért sikerével, Marija Sarapovának pedig 1,55 millióval „vastagodott” a bankszámlája az év eleje óta. Simona Halep a senzeni és dubaji tornagyőzelmével, valamint az Aus. Openen bemutatott menetelésével 854 ezer dollárral lett ebben az évben gazdagabb.

Kapcsolódók

Kimaradt?