BL: óriási lépést tett a negyeddöntők felé a címvédő Real (GALÉRIA)

Óriási lépést tett a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntői felé a címvédő Real Madrid azzal, hogy szerda este 2-0-ra legyőzte a hazai pályán játszó Schalke csapatát. A másik mérkőzésen az FC Basel és az FC Porto 1-1-es döntetlent játszott.

A Schalke és a Real eddig egy párharcot vívott meg egymással, egy évvel ezelőtt ugyanígy a nyolcaddöntőben a madridiak az idegenbeli 6–1 után 9–2-es összesítéssel jutottak tovább.

Tavaly a 21. percre már kétgólos előnybe kerültek a madridiak, ehhez képest ezúttal a félidő derekára csupán két Schalke-lehetőséget jegyezhettünk fel, Aogo előbb 24 méterről, szabadrúgásból, majd 17 méterről, kapáslövéssel veszélyeztetett, kevés sikerrel.

Aztán éledezni látszott a Real Madrid, és bár Cristiano Ronaldo és Lucas Silva „irányzéka” is jócskán melléhordott, a 26. percben megszerezte a vezetést a Real: Carvajal beadása után a kilépő védők között egyedül maradó Ronaldo gond nélkül fejelte át a kapus fölött a labdát (0–1).

Cristiano Ronaldo – Iker Casillashoz hasonlóan – az 50. olyan BL-meccsét játssza, amelyet a kieséses szakaszban rendeznek, s a csatárnak ez már az európai kupákban szerzett 76. gólja volt, ezzel beérte Lionel Messit és Raúlt, nem mellékesen sorozatban a 13. idegenbeli BL-meccsén talált be.

Fél órányi játék után a lázas betegség ellenére is játszó Benzema használta ki kis híján Ucsida beragadását, de Wellenreuther ezúttal hárított, majd Ronaldo 25 méteres szabadrúgásánál is bravúrt mutatott be a Schalke kapuvédője.

A fordulás után ellaposodó meccs az utolsó negyedórához közeledve elkezdett felpörögni: előbb Isco nyesett kevéssel a léc fölé, majd Cristiano Ronaldo 22 méterről, szabadrúgásból a sorfalba lőtte a labdát. A túloldalon Ucsida visszakészített labdája után Platte kínálta meg 18 méterről, kapásból a madridi kaput, Casillas csak nézte, ahogyan a léc hárít helyette. A kipattanó labdát ismét kapura küldték a hazaiak, ezt védte Casillas, majd olyan lendülettel indult meg saját kapuja felé a lécnek hálát adni, hogy majdnem bevitte a labdát a kapuba…

Ami a németeknek nem jött össze, az Marcelónak igen, nem is akárhogyan… Ronaldo a bal oldalon fantasztikus cselek után játszott a brazil balhátvédhez, aki tolt egyet a labdán, majd 17 méterről, jobbal irtózatos erővel ágyúzott a bal felső sarokba – a lécet is súrolta a labda (0–2).

Újabb találat nem esett, a Schalke ezúttal „megúszta” két kapott góllal, a Real Madrid pedig sorozatban tizedik BL-meccsét nyerte meg, ezzel beállította a Bayern München 2013-as rekordját.

FC Basel-FC Porto

A csoportkörben egyedül Cristiano Ronaldo szerzett gólt vendégjátékosként Bázelben – ő is csak egyet –, a védekezésre pedig ezen a mérkőzésen is nagyon odafigyelt a svájci csapat. Ez persze valamelyest a támadójáték rovására ment, de a hatékonyságra nem panaszkodhat Paulo Sousa, fiai gyakorlatilag az egyetlen lehetőségüket gólra váltották az első félidőben. A 11. percben kiugratott paraguayi Derlis González pazar átvétel után tolt egyet a labdán, majd a védők szorításában a rövid alsó sarokba helyezett. 1–0

A második játékrészben a Porto nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, ami már a 48. percben összejöhetett volna, ha Casemiro góljánál nem zavarja két csapattársa is leshelyzetben a kapust.

A 65. percben a vendégek gólzsákja, Jackson Martínez került nagy helyzetbe, de közelről csak a háló tetejét találta el.

A Porto tanácstalannak tűnt, de a Basel legrutinosabb játékosa, a Fal becenévvel illetett Walter Samuel kisegítette. A csereként beállt Ricardo Quaresma a jobb oldalról adott volna középre, de a labda elakadt a bevetődő argentin védő kezében. A tizenegyest Danilo értékesítette. 1–1

A hátralévő bő tíz percben több gól már nem született, így a Porto várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

Kapcsolódók

Kimaradt?