Djokovici-Murray döntő lesz az Aus Openen

Az elmúlt két Grand Slam-meccsükhöz hasonlóan kemény elődöntőt játszott egymással az Australian Openen a világelső Novak Djokovics és a címvédő Stan Wawrinka, amiből a legvégén a svájcit felörölve, 7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0-val a szerb került ki győztesen.

Tavaly Wawrinka a negyeddöntőben győzte le 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7-re Djokovicsot, aztán Rafael Nadal ellen meg tudta nyerni élete első Grand Slamjét. A 2013-as US Openen Djokovics nyert, de akkor is öt szettben, 2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:4-re tudta legyőzni Wawrinkát. Most sem hazudtolták meg magukat, hozták az öt szettet.

Hullámzó meccs volt, amiben egyikük sem tudott huzamosabb ideig felülkerekedni a másikon, és a pazar megoldások és nyerők mellé egyszerű rontások társultak. Egyikük sem tudta a legjobbját hozni, Djokovics 27 nyerője mellé például 49 ki nem kényszerített hibát ütött. Wawrinkánál több volt a nyerő, de a hiba is, végül 69-cel fejezte be a meccset. A fordulatos meccset jól jelzi az is, hogy összesen 12-szer sikerült elvenniük egymás adogatását.

Wawrinka egy kettős hibával adott esélyt a világelsőnek, és a kettőből csak egy bréklabdát sikerült hárítania, így megismétlődött a harmadik játszma eleji forgatókönyv. Innen azonban már nem volt megállás, Wawrinka próbálkozott még ugyan, de gémet sem tudott fogni a döntő játszmában, így végül Djokovics biztosan jutott a vasárnapi döntőbe, ahol majd Andy Murray lesz az ellenfele.

Kapcsolódók

Kimaradt?