A Kolozsvári CFR aprópénzért engedi el Deacot Izraelbe?

Legjobb román játékosa is elhagyja a katasztrófális anyagi helyzetben levő Kolozsvári CFR-t: az izraeli Sport5 sporttelevízió szerint Ciprian Deac megegyezett a Beitar Jeruzsálemmek, amellyel másfél éves szerződést kötött.

A tranzakcióból a fellegvári alakulat nagyon rosszul jön ki, ugyanis Deacot csak nyárig kötötte szerződés a CFR-hez, így az izraeli alakulat pottom 40 ezer euróért kölcsön tudta venni erre az időszakra.

Korábban olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a Schalkét is megjárt labdarúgó Győrbe követi a CFR volt edzőjét, Vasile Miriuțát.

A csapat attól reméli anyagi helyzetének helyrerázódását, hogy sikerül jó pénzért eladnia piacképes játékosait. A szaksajtó leggyakrabban arról beszél, hogy Felgueiras, Camora, Muniru, Tiago Lopes és Tade értékesítése várható a téli szünetben, viszont ehhez az is szükséges, hogy a szóban forgo játékosok nem jelentsék fel a CFR-t a több hónapos fizetéskésés miatt. Ez esetben ugyanis szabadon igazolhatóvá válnak és a vasutas alakulat még nagyobb bajba kerül.

Mint írtuk, a Vasile Miriuță távozásával megüresedett kispadra a CFR volt játékosa Eugen Trică ült le, aki szerdán meg is tartotta a téli felkészülés első edzését. Egyelőre csak a román játékosokkal, köztük még Ciprian Deackal.

Az alábbi galériát Cantor Zoltán, a CFR hivatalos fotósa készítette.

Kapcsolódók

Kimaradt?