Ilyen volt és ilyen lesz a Bukaresti Steaua címere

Mint korábban írtuk, a labdarúgó Liga 1 címvédője, a Bukaresti Steaua elvesztette azt a pert, amelyet a védelmi minisztérium indított a csapat neve, címere és bajnoki dicsőségtáblája ügyében. A sarokba szorított Gigi Becali ilyen körülmények között kénytelen volt új logót terveztetni és a csapat színeit is megváltoztatni a hagyományos vörös-kékről sárga-kékre.

 

A börtönbüntetését töltő Becali munkatársai december 30-án nyújtották be a Találmányok és Védjegyek Állami Hivatalához (OSIM) a fenti, nyolcágú sárga csillagban kékkel a FCSB feliratot tartalmazó címer levédésének kérését. A hatályos törvények szerint az új címer engedélyeztetésére két hónapot kell várni, hogy az esetleges érdekelt felek fellebbezhessenek.

A fővárosi alakulat legnagyobb szurkolói csoportja, a Peluza Sud közleményben jelezte, hogy mindaddig nem vesz részt a fővárosi bajnokcsapat mérkőzésein, amíg a címer és a névhasználat körüli vita nem rendeződik. 

A Steaua a labdarúgó Liga 1 félidejénél 43 ponttal a tabella élén áll, kilenc ponttal megelőzve a második helyezett Kolozsvári CFR-t.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?