Jövőre nem lesz 1-es rajtszám a Forma-1-es mezőnyben

A Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette, hogy a 2015-ös szezonban a címvédő Lewis Hamilton nem viseli majd a bajnoknak járó 1-est.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) karácsony előtt kiadta a 2015-ös Forma-1-es világbajnokság frissített nevezési listáját. Az új változatban már ott van a McLaren új, Fernando Alonso-Jenson Button párosa, továbbra is a listán van - igaz, feltételesen - a Manor (a Marussia) és a Caterham, és érdekes módon szintén csak feltételesen szerepel a Lotus-csapat.

Az FIA azt s megerősítette, hogy a címvédő Lewis Hamilton nem viseli majd a bajnoknak járó 1-es rajtszámot, ragaszkodik a 44-eshez. "A 44-es a számom. A 44-essel nyertem az első gokart-bajnoki címemet is, szóval megkérem majd a csapatot, hogy megtarthassam ezután is" - mondta az angol versenyző még a szezonzáró után.

Ritka, de nem példátlan, hogy hiányozzon az 1-es a Forma-1-es rajtrácsról: 1993-ban a címvédő Nigel Mansell távolléte, majd egy évvel később a 93-ban győző, de az év végén visszavonuló Alain Prost "hiányzása" miatt sem szerepelt az autón ez a szám.

Kapcsolódók

Kimaradt?