A román kézilabda-csapat legyőzte a spanyolokat

A magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság debreceni középdöntős csoportjában a második félidőben feltámadó Románia 22–20-ra legyőzte Spanyolországot, amit azt jelenti, ha a magyar válogatott este megveri Dániát, már biztosan a hatban van – írja a nemzetisport.hu.

A románok egy győzelemmel a magyaroknak is szívességet tehettek volna, de ennek az első félidőben nem sok jelét adták. Az elején ugyan még tartották magukat, 5–3-ra vezettek is, de aztán átvette az irányítást Spanyolország. Paula Ungureanu hiába zárt 46 százalékkal, a mezőnyben Cristina Neagu például húsz perc alatt egy gólig jutott, le is ültette Gheorghe Tadici.

A túloldalon a fejbe dobott Silvia Navarrót az erősebb testalkatú Ana Temprano váltotta a kapuban már a meccs elején, és a spanyol második számú kapus igencsak élt a lehetőséggel, 14 lövésből 8-at megfogott, csapata pedig 14–9-re vezetett a szünetben. Jellemző, hogy a legérdekesebb momentum az volt, amikor már az időn túli szabaddobás előtt bementek a pálya közepére a pöttöm táncosok, és sokáig nem igazán akartak lejönni.

A második félidőben érthetetlen módon visszaestek a spanyolok, tíz percig nem tudtak betalálni (Denisa Dedu hetest is védett), ezalatt a románok mínusz egyig zárkóztak. Az egyenlítésre is több esélyük volt, de utána két kiállítást is kaptak, ez pedig lehetőséget adott a spanyoloknak, hogy lélegzetvételnyi előnyhöz jussanak. A 45. percben a szintén magára találó Neagu egyenlített (16–16), majd a vezetést is visszaszerezte csapatának.

Ungureanu ápolás után is hetest védett, majd emberhátrányban Carmen Martín két ziccerét is hárította. Mindkét csapat küzdött a győzelemért. Neagura követőt állítottak, de így is kétgólos előnybe kerültek a románok az utolsó két perchez érve. És már nem is engedték ki a győzelmet a kezükből, 22–20-as sikerük azt jelenti, ha a magyar válogatott este legyőzi Dániát, már biztosan a hatban van.

Kapcsolódók

Kimaradt?