Életműdíjat kapott Schumacher

A csütörtök esti Bambi-díjátadón Michael Schumachernek távollétében adtak át elismerést a sportteljesítménye miatt, majd Sebastian Vettel remegő hanggal mondott beszédet érte – írja a HVG.

Sebastian Vettel jó barátja Michael Schumachernek, és erre büszke. A csütörtök esti Bambi-díjátadón a Forma-1-es versenyző sporttársát köszöntötte, akinek távollétében adtak át díjat a sport és társadalmi teljesítményeiért. "Michael, emberileg és sportban nagy dolgokat értél el, ezt meg szeretnénk neked köszönni" - így Vettel, aki azelőtt lépett színapdra, hogy a jelenleg rehabilitáció alatt álló, sísérülése miatt hónapokig kómában fekvő Schumacher menedzsere és jóbarátja átvette a díjat.

Vettelt Schumacher családja kérte fel, hogy mondjon köszöntő beszédet, a négyszeres világbajnok remegő hanggal és könnybelábadt szemekkel méltatta hétszeres világbajnos sporttársát. A 27 éves versenyző Schumacher első világbajnoki címszerzésére is visszaemlékezett, amit napra pontosan húsz évvel ezelőtt szerzett meg Ausztráliában. Vettel azt is bevallotta, hogy mindig is felnézett Schumacherre, a gyerekszobája tele volt posztereivel.

Dorinna Schumacher, Michael Schumacher felesége üdvözletét is átadták a 66. Bambi-díjátadón.

Kapcsolódók

Kimaradt?