Az UEFA-hoz fordulnak a magyar szurkolók

A magyar labdarúgó-válogatott rajongói oldala nyílt levélben fordult az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA), mely legfrissebb bejelentése alapján csak a magyarokat büntetné rasszista indíttatású rendbontásokért.

Mint ismert, az UEFA tájékoztatása szerint a magyarokat nézőtéri rendbontások és pirotechnikai eszközök használata, valamint a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt marasztalhatnák el. A románoknak hosszabb a bűnlajstroma, azonban érdekesség, hogy az ellenőrök a rasszista megnyilvánulásokat kihagyták a listából.

A maszol.ro-nak videofelvétele is van a román szurkolók kirekesztő skandálásairól:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EozaSXd4rnE

A magyar válogatott facebookos rajongói oldala nyílt levélben fordult az UEFA-hoz, melyben rávilágítanak arra, hogy a román szurkolók egyértelműen rasszista tartalmú kihágásokat követtek el. Az angolul megírt levélben képekkel és videokkal is bizonyítva próbálják több olyan eseményre is felhívni a szövetség figyelmét, mely az UEFA jelentéséből kimaradt.

Ilyen például a magyar zászló elégetése, a magyar himnusz kifütyülése, az Erdély elcsatolásának dátumára utaló, provokatív drapéria vagy a „Ki a magyarokkal Romániából” rigmus használata.

A közösség arra kérte a magyar szurkolókat, hogy minél többen álljanak a kezdeményezés mellé és küldjék el az angolul megfogalmazott levelet az UEFA-nak. Az európai szövetség október 23-ra ígérte a döntést ebben az ügyben.

 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?