Bíróság elé kell állnia adócsalási ügyben Messinek

A barcelonai ügyészség elutasította Lionel Messi keresetét, amiben arra kérte az adócsalási ügyét tárgyaló bíróságot, hogy ejtsenek ellene minden vádat, mert nem ő kezeli saját pénzügyeit. Az argentin sztár nem tudta kihúzni magát az ügyből, bíróság elé kell állnia. 

Az AS úgy tudja, azért utasították el Messi kérését, mert nem bizonyítható, hogy nem tudott az adócsalásról, még ha pénzügyeit apja és menedzsere, Jorge Messi intézi is. Az államügyész szerint ezt bárki mondhatja, és az ilyen bűncselekményekben nem kell az ügy minden részletével tisztában lennie a vádlottnak ahhoz, hogy felelősségre lehessen vonni.

Messit 4.16 millió eurós adócsalással vádolják, a játékos és édesapja augusztusban be is fizették a büntetőkamatokkal megnövelt összeget (5 millió eurót), de a vizsgálatot ettől még lefolytatják, mert az ügyész szerint bűncselekmény történt.

A játékos ellen felhozott vádak szerint Messi és apja belize-i és uruguayi cégeknek adták el az argentin sztár arculati jogait, hogy így kerüljék el a spanyol államnak fizetendő adókat. Korábban mindketten ártatlannak vallották magukat.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?