Négymillió eurós adócsalási ügybe keveredett Lionel Messi

A spanyol El Periódico napilap és a Cadena SER rádió értesülésülése szerint a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Barcelona világklasszis argentin támadója, Lionel Messi és az édesapja bíróság elé állhat adócsalás miatt.

A forrás szerint Messiék a kereskedelmi jogokból származó bevételek utáni adózást mulasztották el – a hírek szerint több mint négymillió eurót kellett volna a spanyol államnak utalniuk. A barcelonai ügyészség szóvivőjének az EFE spanyol állami hírügynökség számára adott tájékoztatása szerint Messi és apja, Jorge 2006-os, 2007-es, 2008-as és 2009-es adópapírjaival vannak gondok. Raquel Amado ügyész Messi lakhelyén, Gavában nyújtotta be a keresetet.

Az ügyészség azt állítja, hogy Messiék adóparadicsomokban – Belize és Uruguay – létrehozott fiktív, offshore cégek segítségével követtek el adócsalást a spanyol állam kárára.

Messi saját hivatalos facebook-oldalán a következő közleménnyel reagált.

„A spanyol adóhatóság vádjairól mi is csak a médiából értesültünk. Meglep minket a hír, mivel nem szegtünk meg egy szabályt sem, mindig betartottuk az adószabályokat, adótanácsosaink útmutatásai alapján. Tanácsadóink dolgoznak az ügy tisztázásán.”

Kimaradt?