A magyar focisták pénzén tombol majd a Betyársereg Bukarestben

Már hagyomány, hogy a legfanatikusabb futballdrukkerek Bukarestbe, a Románia elleni meccsre is elkísérik a magyar válogatottat, viszont újdonság: a játékosok fizetik az október 11-én esedékes Európa-bajnoki selejtezőre szervezett keretek között utazók belépőjét.

A Blikk szerint mindez egyfajta kárpótlás, hiszen a magyarok három hete csapnivalóan kezdték az Eb selejtezősorozatát, hazai környezetben 2-1-re kikaptak az esélytelenebbnek tartott északírektől. Az ősi rivális románok ellen következik az újabb tétmeccs, és Dárdai Pálék ott feledtetnék a kudarcot.

Mint ismert, a magyar szurkolók kemény magját az önmagát Betyárseregnek nevező szervezet tagjai alkotják, akikkel tavaly is meggyűlt a bajuk a román hatóságoknak, és akik idén is lázasan készülődnek Bukarestbe. A magyar ultrák a tavalyi román-magyar mérkőzés előtti napon a székelyföldiekre is ráijesztettek: egyen-feketetrikóba öltözve megszállták a sepsiszentgyörgyi szórakozóhelyeket, hangoskodtak, rémisztgették a járókelőket, egy helyi fiatalembert pedig megvertek.

„A hatalmas csalódást jelentő északírek elleni kudarc után kerestük meg a válogatott tagjait, s felvetettük nekik, jó lenne, ha gesztus gyanánt kifizetnék azok belépőit, akik a szurkolói vonattal utaznak Bukarestbe – említette Molnár-Tóth Marianna (30), a romániai túra egyik szervezője. – Szerencsére a játékosok méltányolták kérésünket, s már ott tartunk, hogy csak át kell utalni a pénzt."

A válogatottaknak 1200 jegyet kell megvenniük, ugyanis ennyien kelnek útra a szurkolói vonattal. A drukkerek beérik az olcsóbb, 1500 forintos belépővel, ám ez így is 1,8 millió forintos kiadást jelent a nemzeti csapathoz meghívott kerettagoknak. Ha a vezetők nem csatlakoznak, fejenként körülbelül 100 ezer forintot kell összedobniuk a játékosoknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?